Wederom schouw randpark Beverwaard in de nazomer

Randpark A16
Randpark A16

Afgelopen woensdag was er dus een schouw georganiseerd door de gemeente Rotterdam in het randpark van de Beverwaard. Enkele bewoners waren hierbij aanwezig, zo ook gebiedscommissieleden van IJsselmonde, wijkcoördinator, en een afvaardiging van de Bomenridders. Samen maakten zij een rondje door het park waarbij uitleg werd gegeven wat er tot nu toe gerealiseerd was, en wat er nog te gebeuren stond. Voorgesteld werd om voor het najaar nog eens een ronde te maken om te bezien wat de effecten zijn van de ingreep in het randpark.

Tijdens deze ronde werden er kritische vragen gesteld door aanwezigen. Zo zijn er veel populieren langs de watergangen gerooid, maar is er direct weer aangeplant. Dit heeft wel tijd nodig om weer te groeien.

Bezorgd was men over de schapen die straks in het voorjaar het park weer aandoen die de jonge aanplant misschien opeet. Volgens de gemeente hebben we ze uiteindelijk wel nodig op een aantal plaatsen, maar niet overal.

Er waren de nodige populieren getopt nabij het onderkomen van de handboogvereniging. De bomen gaan dood, en zijn dan een onderkomen voor spechten. Deze gaan gerooid worden want ze leveren gevaar op voor de naastliggende weg.

Vroeger stonden er bordjes met de naam erop van de bomen en zij nu verdwenen. Dat is wel jammer want er komen best wel veel mensen wandelen in dit park. Houtrillen zijn er nu aangelegd door gebruik te maken van over gebleven takken. Hierin zoeken allerlei dieren een onderkomen en bescherming.

Op sommige locaties is 100% kap gepleegd, en dat is een forse ingreep maar volgens de gemeente weer een potentiële plantlocatie. Ondanks deze uitleg van de gemeente over de werkzaamheden tot nu toe in het park waren er toch nog wel de nodige aandachtspunten.

Deze tekst is een kort verslag die aan de Beverwaardigheden werd toegestuurd door de Bomenridders. Voor meer info zie hun Facebook of website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.