Participasen voor een schoner Beverwaard

Participasen in Beverwaard.
Participasen in Beverwaard.

Dit was de tekst van het twitteraccount van de gebiedscoördinator in Beverwaard van Gebied IJsselmonde, Marijke Hof. Zwerfvuilactie! Wat een “bende” in sommige straten. Bewonersgedrag!! Zij hielp zaterdaochtend 4 april ook mee samen met meerdere bewoners van de Beverwaard om de wijk van vuil te ontdoen.

Bewapend met papierprikkers, vuilniszakken, en een auto met laadbak gingen 10 bewoners door de wijk heen. De stoet trok de aandacht door de aanwezigheid van de Paashaas die paaseitjes uitdeelde. Dit om de aandacht te vragen voor een schonere wijk Beverwaard, en participatie onder de bewoners.

De laatste tijd lijkt er geen eind te komen aan al dat zwerfvuil. In sommige straten ligt er dagelijks veel vuil. Het drijfvuil in sloten is niet om aan te zien en geven een verpaupert beeld. Door deze actie onder de naam Participasen, via het Facebook van Beverwaard, werd een signaal afgegeven door bewoners dat het zo niet langer kan! Het Facebook moet bijdrage o.a. een schonere en veilige wijk.

Verderop in de wijk kregen zij bijval door een groep kinderen die vuil aan het ruimen waren in het randpark van de Beverwaard. Zij haalde daar maar liefst 10 zakken met vuil uit het park, een mooi resultaat waarvan je afvraagt, waarom er zo om wordt gegaan met het park?

Volgende week zaterdag 11 april wordt de ‘Like je Wijk Tornado’ gehouden voor de 4e keer op rij. Dan kunnen bewoners ook meehelpen om zwerfvuil op te ruimen in het park langs de A16. Om 13:00 uur verzamelen in speeltuin de Stormpolder.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.