Voormalige schoolpanden voorlopig antikraak

Voormalig schoolpand Montfoortverloop
Voormalig schoolpand Montfoortverloop

Eindelijk is er meer duidelijkheid over de voormalige schoolpanden van de Barketijn aan de Oude Watering en het Montfoortverloop in de Beverwaard. De gemeente laat weten dat de panden inderdaad eigendom zijn van Stadsontwikkeling (voorheen OBR) en commercieel worden gebruikt.

Zij laat ook weten dat deze situatie tijdelijk is, maar of de panden ooit verkocht gaan worden in de toekomst is nog maar de vraag? Door deze nieuwe ontstane situatie zijn twee vastgoedbeheerders die ruimtes in deze gebouwen beheren. Aan de Oude Watering is het bedrijf Camelot verantwoordelijk, en aan het Montfoortverloop is dat sinds kort Villex.

Zij verhuurt sinds kort dus ook ruimtes in het gebouw aan het Montfoortverloop, en daar waren de bewoners niet van op de hoogte. Op enig moment was er aanleiding, door een alerte bewoner, om de politie te bellen omdat er activiteit in het pand werd bemerkt. Hoewel er nu dus een commerciële verhuring plaatsvindt in de voormalige panden is vervolgens het Gebied IJsselmonde hiervan volledig op de hoogte gesteld, aldus de reactie van de gemeente! Helaas dus niet de omwonende die hier toch ook mee te maken hebben?

Op de vraag of er niet opnieuw een bestemmingsvergunning moet worden verleent i.v.m. een ander soort gebruik van het pand is dit niet noodzakelijk, omdat dit een tijdelijke situatie is, aldus de gemeente. Stadsontwikkeling onderhoudt de panden gewoon volgens dezelfde standaarden als normaal, dus controleert regelmatig op brandveiligheid, vluchtwegen etc. Overigens blijft de gymzaal aan het Montfoortverloop gescheiden voor gebruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: