Park De Twee Heuvels in gevaar door bouwplannen gemeente

Park 2 Heuvels na ingreep nieuwe plannen
Park 2 Heuvels na ingreep nieuwe plannen

Op woensdagmorgen 12 oktober worden de plannen voor park de Twee Heuvels besproken in een commissie van de gemeenteraad. De gemeente wil onder meer woningen gaan bouwen in het park. Na de bespreking in de commissie zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de plannen, wanneer is nog niet bekend. Veel bewoners zijn niet tevreden over de ideeën.

– De inspraak van de bewoners is niet serieus genomen. Veel ideeën van bewoners zijn niet in de plannen terecht gekomen. Dingen waar veel bewoners het mee oneens zijn kwamen wel in de plannen.

– Dierenwelzijn telt niet mee
De deelgemeente heeft jaren geleden het hondenbeleid vastgesteld. Er kwamen toen weinig losloopvelden, in plaats daarvan één groot gebied in de Twee Heuvels. Als dat verdwijnt blijft er weinig over.

– Bouwen in de Twee Heuvels is volstrekt overbodig.
Er zijn veel lege bouwlocaties in IJsselmonde. In Hordijkerveld en in Smeetsland zijn honderden woningen afgebroken. Daar zouden duurdere woningen voor terugkomen, maar de terreinen liggen nog steeds braak. Het is wrang dat buurtbewoners eerst hun huis uit moesten voor geplande duurdere nieuwbouw, die nooit is doorgegaan. Het is nog wranger dat dan nu een waardevol stuk groen dreigt te verdwijnen uit de buurt omdat opnieuw dure huizen worden gepland.

De waarde van het park ligt niet in het aantal mensen dat er komt. De waarde ligt ook niet in de grondprijs waar een projectontwikkelaar dure woningen kan neerzetten. De waarde ligt in een fraai stuk natuur in IJsselmonde, een oase van stilte in een hectische stad. Dát staat nu op het spel.

Huidige park situatie de twee Heuvels
Huidige park situatie de twee Heuvels

Wie de plannen wil lezen kan ze downloaden(groot bestand) :http://www.ris.rotterdam.nl/…/16bb7231_Bijlage_2__Masterpla…

Wie zijn mening wil laten horen kan mailen met de leden van de gemeenteraad. Hun adressen vindt u hier:http://www.rotterdam.nl/commissiebwb

Tekst via Facebook Pvda-GroenLinks IJsselmonde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.