Pand voormalig Dierenvoedselbank gekraakt en is nu sociaal culturele ontmoetingsplek

Het aan de Edo Bergsmaweg naast de tramremise van de RET is gekraakt! Weken lang stond het hek open naar het terrein waar vroeger de honk- en softbalvereniging van Sparta-Feyenoord gevestigd zat tot 20212, en later de Dierenvoedselbank die vorig jaar verhuisde.

Nu staan er sinds begin november er een aantal voertuigen op het terrein, en hangt er een vlag aan het gebouw waar vroeger de kleedlokalen waren van de honk- en softbalvereniging! Het hekwerk die toegang geeft van tot dit terrein, en die tot vastgoed van de gemeente Rotterdam behoort, is voorzien van een kettingslot die de krakers zelf hebben aangebracht!

De opstallen op het terrein, waaronder de kantine en kleedkamers, raakte snel in verval nadat Sparta-Feyenoord de deuren sloot . In 2016 werd hier het AZC naastgeplaatst, en op dat moment zat er een voedselbank in voor dieren. Deze verhuisde vorig jaar naar de Oostdijk in Oud IJsselmonde. Nadat het naastgelegen AZC haar deuren sloot in juli 2021 bleef dit terrein nog steeds toegankelijk na verhuizing van de voedselbank, omdat het hekwerk niet op slot zat.

Krakers wisten dus hun slag te slaan begin november om er daar te gaan wonen! Ze hebben er een sociaal culturele ontmoetingsplek met autonome kunst, muziek en voku van gemaakt, althans zo staat te lezen op hun Facebook “De Edo”.