Oude school aan Hollands Tuin maakt plaats voor sociale woningbouw

Voormalige school de Vonk aan de Hollands Tuin op de grens met de wijken Tuinhoven/Groenehagen gaat plaatsmaken voor nieuwbouw. In het voorjaar van dit jaar gaat de sloophamer erin volgens de planning die bekend is gemaakt.

Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste bewoners ergens begin 2026 hun intrek nemen in deze nieuwe woningen. Volgens planning gaat de oude school in het voorjaar van 2024 tegen de vlakte. De laatste jaren werd er antikraak gewoond, maar die bewoners moesten een klein jaar geleden vertrekken.

Afgelopen donderdagavond 11 januari konden bewoners hun zienswijze geven op de nieuwe te bouwen appartementen die verhuurd gaan worden door Woonbron. In het onderkomen van Cuzina, op steenworp afstand van de nieuwbouwlocatie, konden geïntresseerden terecht met vragen aan gemeente Rotterdam en Woonbron over dit project.

Volgens informatie wordt de Hollands Tuin 77 voorzien van 38 woningen in 6 woonlagen met lift. Er komen 32 driekamerappartementen en 6 tweekamerappartementen. De nieuwe appartementen worden woningen in de sociale huur met een gebruiksvloeroppervlak variërend tussen de 65,2 en 79,3 m². Op de begane grond komt de berging. parkeervoorziening op straat. De appartementen worden op het warmtenet aangesloten, dus gasloos! In het najaar van 2025 worden de appartementen aan de Hollands Tuin aangeboden op Woonnet Rijnmond.

De huur komt op 808,= pm, dat is gebaseerd op prijspeil 2023! De nieuwe huurder te wonen met zicht op het zuiden aan een park welke vorig jaar werd gerealiseerd. Voor de boodschappen en het OV moeten zij iets verder weg, maar zeker niet onoverkomelijk. Voor de winkels kun je naar Keizerswaard of Prinsenplein. Het OV is daar ook aanwezig op die locatie’s, dat is namelijk tram en bus!

De planning en bouw staat op papier maar is indicatief! Wie de bouw wil volgen kan dit binnenkort doen op www.woonbron.nl/hollandstuin, de webpagina is nog niet online!