Aannemer iets later klaar met upgrade Beverburgh

De woon-upgrade (renovatie) van de Beverburgh, aan de Grote Hagen nabij Keizerswaard, is iets later klaar dan gepland, zo valt op te maken uit de laatste nieuwsbrief van december op de website van Woonbron! De renovatie aan de woningen zijn al klaar, maar de consoles (dragers) van de galerij/balkons moeten versterkt worden. Daar wordt een halfjaar voor uitgetrokken, volgens de laatste nieuwsbrief van Woonbron. Voor dit project trok de verhuurder samen op met Smits Vastgoed om de renovatie in 1 jaar uit te voeren! Het wordt dus iets langer!

Een hele waslijst aan verbeteringen op papier lagen klaar om uitgevoerd te worden aan de woningen en de overige ruimtes, en die zijn ook inmiddels uitgevoerd. De twee woonblokken hebben een gigantisch metamorfose ondergaan, en de bewoners zitten er weer warmpjes in hun gerenoveerde woning bij. Men is van het oude warmtesysteem overgeschakeld op het warmtenet van Vattenfall. Deze is in december gerealiseerd nadat in een eerder stadium leidingen werd aangelegd naar- en in de Beverburgh.

Als laatste stond de tuin op de planning om opnieuw aangelegd te worden. Hier stond al die maanden de bouwlocatie op. Zo goed en kwaad als het kon werd deze aangelegd tussen de vele regenval, nadat bijna alle containers waren verwijderd. Die veranderde in één grote modderpoel vol met water. Toch wist de aannemer deze te realiseren! De beplanting zal wellicht later volgen? Voor de senioren die in dit complex wonen, en fit willen blijven, zijn een aantal fitnesstoestellen geplaatst om te gebruiken.

Blikvanger is de nieuwe recreatieruimte aangrenzend aan de tuin waarvoor nog een naam kon worden bedacht tot en met 31 december 2023. Inmiddels is de ruimte wel in gebruik genomen, en verbonden met één van de woonblokken door middel van een hal. De naam zal worden onthuld bij de offieciële opening.