Onderhoud van Beverenbrug laat langer op zich wachten

Cornelis van Beverenbrug

Het onderhoud van de Cornelis van Beverenbrug, de voet/fietsverbinding tussen Beverwaard en Tuinhoven, komt er voorlopig nog niet!

In het najaar van 2019 vroeg deze website aan de gemeente Rotterdam wanneer de brug een opknapbeurt kreeg? De brug ziet er smerig uit en vertoont roestplekken op de lasnaden van het wegdek. Geen misverstand over de veiligheid, want die is niet in het geding!

De brug die halverwege de jaren “90 in gebruik werd genomen en gelijkenis heeft met de Erasmusbrug, kon wel een likje verf gebruiken. De fase van voorbereiding zou iets meer dan een jaar duren meldde de gemeente Rotterdam destijds!

Helaas stond vorig jaar in het Rotterdamse onderhoudsplan voor bruggen en tunnels niet vermeld dat de brug een opknapbeurt zou krijgen en die komt er voorlopig ook niet liet de gemeente weten toen deze website naar de stand van zaken vroeg!

Quote: “Voor wat betreft de onderhoudsbeurt aan de Cornelis van Beverenbrug; dit gaat in ieder geval niet plaatsvinden in 2021. Momenteel zijn we mogelijkheden aan het onderzoeken hoe de brug te conserveren. De uitdaging zit ‘m met name in de onderkant van de brug. Hierbij zijn we afhankelijk van rijkswegafsluitingen. Afstemming met Rijkswaterstaat is essentieel hierin. Planning is daarom nog niet bekend”.

De vraag waarom karakteristieke verlichting (armaturen) op de brug onlangs zijn vervangen kon de gemeente het volgende melden!

Nieuwe armaturen op de brug aangebracht

Quote: “De betreffende armaturen worden door ons niet als karakteristiek beschouwd, deze armaturen werden in het verleden veel toegepast. Door de ACOR is besloten om dit soort armaturen in de hele stad te vervangen voor de standaard LED armaturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: