Onderhoud bosplantsoen in Beverwaard

Overzicht snoeiwerkzaamheden Beverwaard
Overzicht snoeiwerkzaamheden Beverwaard

Medio oktober start de gemeente met onderhoudswerk in het bosplantsoen. De werkzaamheden zijn uiterlijk eind februari gereed. In de hele stad vindt de komende maanden onderhoud plaats.

In vorm en veilig door onderhoud
Groenstroken met een natuurlijk karakter en kleine stukken bos in de stad noemen we bosplantsoen. In bosplantsoen groeien verschillende soorten bomen, kruiden en struiken. Door onderhoud blijft het groen in het bosplantsoen in vorm. Het zorgt voor een gevarieerde en gezonde beplanting. Onderhoud zorgt er ook voor dat de verkeersveiligheid en het gevoel van sociale veiligheid gewaarborgd blijft.

Dunnen, snoeien en dode bomen verwijderen
Gemiddeld eens in de zes jaar dunt en snoeit de gemeente het bosplantsoen. Langs de randen van
het bosplantsoen snoeien we vaker: één keer per jaar en zonodig bij meldingen van bewoners. Bij dunnen verwijderen we een deel van de bomen en struiken in het bosplantsoen. Zo krijgen de overblijvende bomen en struiken meer licht en groeiruimte. Sommige struiken worden gesnoeid om deze te verjongen. Dode bomen, die gevaar kunnen opleveren voor voorbijgangers, worden verwijderd.
Het bosplantsoen op de geluidswal in Beverwaard en in park Schinnenbaan in Beverwaard wordt gedund.

Plattegrond
Wilt u weten waar bij u in de buurt wordt gewerkt? Op de interactieve plattegrond staat waar wordt gesnoeid, gedund en dode bomen worden verwijderd. Onderaan de plattegrond kunt u inzoomen op de plattegrond, of zoeken op uw wijk of straat.

Beschermde planten en dieren
Bij het onderhoud van het bosplantsoen wordt steeds een gedeelte aangepakt. Op die manier blijven er altijd dichtbegroeide plekken over waar dieren kunnen schuilen. De gemeente houdt rekening met aanwezige beschermde dier- en plantensoorten, zoals vleermuizen, egels en orchideeën.

Groen herstelt snel
Het onderhoud is nodig om het bosplantsoen gezond en gevarieerd te houden. Direct na het dunnen en snoeien ziet het bosplantsoen er wat kaal uit. Regelmatig laten bewoners ons weten dat ze dit erg jammer vinden. Wij kunnen ons dit voorstellen; een groene omgeving heeft meer uitstraling. Het herstel van het groen gaat gelukkig snel.

Bron; Gemeente Rotterdam

Voor het bosplantsoen langs de A16 is dit de derde en laatste fase qua groot onderhoud. V.w.b. de aanpak van de Wilgen aan de Molencatensingel is er geen onderhoud voor gepland!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.