Nieuwe verkeersmaatregel voor brom-en snorfietsers

Huidige situatie bij Vliekplein

De wegbeheerder heeft besloten om een aantal verkeersborden aan te passen aan het begin van de Rhijnauwensingel! Met name heeft dit gevolgen voor de  brom-en snorfietsers die de wijk in komen rijden vanaf het viaduct.

Reden? Er zijn nog steeds brom-en snorfietsers die, ondanks het niet toegestaan is, gebruik maken van de beide zijden van de Rhijnhauwensingel. Dat zijn namelijk voetpaden waar ook toegestaan is dat alleen fietsers daar gebruik van mogen maken!

Volgens de wegbeheerder komen brom-en snorfietsers vanaf het Groeninx van Zoelenaan viaduct afrijden en vervolgen toch hun weg over het voetpad op de Rhijnauwensingel de wijk in.

De situatie is nu geregeld dat zij het verplichte brom-en snorfietsers dienen te volgen, komend vanaf de Groeninx de Zoelenlaan die voor het Vliekplein is gelegen. Daarna kan men hun weg vervolgen naar de Cannenburgstraat (zie foto). Deze werd in 2017 opnieuw aangelegd met deze aanduiding! Het blijkt dus achteraf niet zo een goed idee te zijn geweest om deze zo in te richten?

De afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Rotterdam heeft geconstateerd dat veel brom-en snorfietsers toch gebruik maken van het voetpad langs de Rhijnauwensingel als men dit verplichte  brom-en snorfietserspad verlaat

De afdeling Toezicht en Handhaving verzoekt nu om het verplichte stukje (brom)fietspad aan te wijzen als “onverplicht fietspad”. Dit voorkomt onnodig omrijden voor de brom-en snorfietsers. Dit betekent dat zij via de normale rijbaan gebruik moeten gaan maken om de Cannenburchstraat te bereiken. Het onverplichte fietspad mag u als fietser gebruiken. Brom- en snorfietsers met een benzinemotor mogen geen gebruik maken van dit onverplichte fietspad.

Onverplicht Fietspad

Hiervoor worden rond deze verkeerssituatie de borden G13 geplaatst (zie foto) en de borden G12a op de bovenstaande foto worden verwijdert!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.