‘Be in Vloed’ de natuur! Theater op het eiland van Brienenoord

Theatergroeg ’n Bries speelt ‘Be in Vloed op het eiland van Brienenoord

Als kind heb je een enorme invloed op de natuur. Hoe? Ontdek het tijdens de nieuwe voorstelling Be in Vloed van locatietheater ’n Bries op het Eiland van Brienenoord. In de meivakantie vertrekken er bussen vanaf verschillende speeltuinen in IJsselmonde en op 28 april om 14.00 uur is er een familiedag voor kinderen en ouders uit heel Rotterdam en omstreken.

Stel je voor je gaat lekker buitenspelen in de natuur op het Eiland van Brienenoord, maar bij aankomst valt je oog opeens op een spoor van bloed en veren. Er is een grote Vogel te pletter gevallen. Een zielig hoopje, dat af en toe nog een beetje fladdert. Is hij verdwaald, of hoort hij hier juist? Wat moeten we nu doen? Laten we hem liggen, nemen we ‘m mee naar huis, bellen we de dierenambulance, of brengen we hem terug in de natuur?

De voorstelling ontvouwt zich. Samen met vijf kunstenaars verplaatsen de kinderen zich in de wereld van de Vogel, gespeeld door Gerard Olthaar. Onder leiding van kunstenaars Ieke Trinks (performance), Esther Schoonhoven (decorbouw met natuurlijke materialen), Niek Hilkman (geluidskunst) en Joke Olthaar (dans en theater) bouwen ze een nest, leren ze vliegen, luisteren ze met oortoeters wat de bomen te vertellen hebben en protesteren ze tegen we verwoesting van de natuur. Na een wilde, diepzinnige, leerzame, inspirerende, spannende vlucht komt alles samen in een spectaculaire eindscene. Dankzij gezamenlijke acties van de kinderen kan de vogel weer uitvliegen.

  1. 29 april: Vereniging IJsselmonde/ buurt/speelwerk. Vertrek: Hendrik van Winkelhofstraat.
    di. 30 april: Speeltuin Varkenoord. Vertrek:  Van Lieshoutstraat  20.                        wo. 1 mei: AZC Beverwaard de Vrolijkheid. Vertrek: Edo Bergsmaweg 14.
  2. 2 mei: Speeltuin Pascal / Stichting Bouwtuin. Vertrek: Pascalweg 12.

Vanaf elke locatie vertrekt de bus om 10.30 uur en komen de kinderen terug om 16.30 uur. De kosten bedragen €2,- per persoon.

Ontdek het eiland met theater

Kom naar de familiedag!

28 april van 14.00 -16.00 uur. Verzamelen bij het bruggetje bij de ingang van het Eiland (Navigatie: Hoendiep).

Entree: €5, met Rotterdampas €2,50
Aanmelden via eenbries@gmail.com stellen we op prijs!
Voor overige speeldata, zie www.nbries.nl

‘Be In Vloed’ wordt mede mogelijk gemaakt door Natuur- en Milieueducatie, Cultuur in de Gebieden, het Getijdenpark Eiland van Brienenoord, Stichting Bevordering Volkskracht en de Erasmus Stichting Dankzij verschillende samenwerkingspartners, fondsen en gemeentelijke organisaties kan Stichting ’n Bries zoveel mogelijk kinderen in contact brengen met de natuur. Zie www.nbries.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.