Nieuwe Gamma hanteert hoog tarief na eerste uur gratis parkeren

De nieuwe Gamma vestiging Rotterdam Stadion op steenworp afstand van “de Kuip” en naast de Mc Donalds, hanteert na het eerste uur gratis parkeren een schriktarief van maar liefst €12,50 voor het volgende uur! Het is een commercieel tarief waarop het lijkt om langparkeerders tegen te gaan voor een bezoek aan de nabij gelegen “de Kuip” of het fastfoodrestaurant? Of er daadwerkelijk €12,50 moet worden afgetikt na het gratis uur of dat dit per minuut is niet geheel duidelijk?

De Gamma opende vorige week haar deuren van de nieuwe vestiging aan de Stadionweg. Het pand is gecombineerd met de P+R Noorderhelling die naast de gelijknamige tramhalte 23 is gelegen. Het terrein van de Noorderhelling werd voorheen al gebruikt als P+R voor onder andere stadionbezoekers. De parkeerlocatie met ruim 300 plaatsen groeide uit zijn voegen en was toe aan uitbreiding. Daarnaast moest de GAMMA verhuizen vanwege de ontwikkeling van Feyenoord City.

Voorheen was het daar aan de P+R Noorderhelling gratis parkeren waar veel gebruik van werd gemaakt door bezoekers van de McDonalds vestiging die daar al jaren staat. Daarnaast functioneerde de parkeerplaats ook voor bezoekers aan de Kuip of de laatste jaren voor forenzen richting Rotterdam Centrum! Die zullen nu moeten gaan betalen als men gebruikt maakt van de gemeentelijke P+R! Het tarief is ongeveer € 2,00 per uur, niet echt schokkend te noemen, maar maakt u gebruik van het OV dan is deze gratis!

Het parktarief van de bouwmarkt staat dus los van het gemeentelijke tarief van de P+R. Gisteren was deze nog niet in werking, maar volgens de aanwezige verkeersregelaars gaat dit de komende week veranderen, het hoge tarief wordt dan gehanteerd als men langer parkeert dan het gratis uur!

Voordat men het terrein oprijdt, die omheind is met hekwerk en slagbomen, trekt men eerst een parkeerticket uit de automaat. Voordat de klant het terrein afrijdt, die 70 parkeerplaatsen heeft, moet men eerst afrekenen bij de automaat aan de buitenzijde van het pand!

Het nieuwe betaald parkeren kan slecht uitpakken voor de bewoners van Sportdorp, en zij zien de bui al hangen. De kleine woonwijk die al jaren betrokken is bij de parkeerproblematiek van de evenementen in “de Kuip” mogen vrezen dat bezoekers aan het fastfoodrestaurant geen gebruik gaan maken van de betaalde P+R, ondanks dat daar het tarief toch vrij laag ligt? Hierdoor zal het parkeren op de Zuiderhelling in Sportdorp nog wel eens kunnen gaan toe nemen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.