Bouw Waterside II aan de Oostdijk gestart

In IJsselmonde worden de komende jaren huizen gebouwd of is er al nieuwbouw gepleegd! De locaties zijn al enige tijd bekend waar gebouwd gaat worden, te denken aan de wijken Groenenhagen – is al klaar- , of Lombardijen, en Oud IJsselmonde.

In dit laatste gebied is er op meerdere plaatsen gesloopt en wordt er nu nieuw gebouwd. In een rap tempo zie je daar de omgeving veranderen. Bouwproject ‘De Vorstin’ was een kleinschalig project aan de Koninginneweg. Nu verplaatst de nieuwbouw zich op de Oostdijk op nog geen steenworp afstand van het laatstgenoemde bouwproject!

Bouwlocatie Waterside II gezien vanaf de Van Brienenoordbrug

De bouw van 114 huurappartementen en 10 huurwoningen aan de Oostdijk is van start gegaan onder de naam Waterside II. De eerste machines staan er al en zijn begonnen.

Waterside II is een project waar eigenlijk de start en de einddatum van oplevering nog niet bekend is volgens de website van de Staton. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de voorgeschiedenis van het terrein, die ongeveer gelijk is aan de grote dat van een voetbalveld! Volgens Staton wordt het eind 2023 dat de bouw van WatersideII klaar is!

De grond moest namelijk eerst gesaneerd worden voordat er een paal de grond in kon gaan en de nodige vergunningen moesten worden aangevraagd. De bedrijvigheid van tientallen jaren in de vorige eeuw op die bouwlocatie heeft voor een enorme vervuiling gezorgd in de bodem. Die bodemvervuiling moet er eerst uit door middel van deze sanering die al weken gaande is, daarna wordt de locatie opgehoogd met schoon zand (zie foto hieronder).

Grondsanering , afvoer vervuilde grond

Wie in Waterside II wil gaan wonen komt in de vrije huursector terecht met een uitzicht over het water de nieuwe maas naast de Van Brienenoordbrug. De appartementen zullen in verschillende types beschikbaar komen met een vloeroppervlak dat zal variëren tussen de 78 m2 en 135 m2, en het merendeel van de appartementen met een eigen buitenruimte, terras, balkon en/of serre. In de half verdiepte parkeergarage onder het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd, en daarnaast wordt er ruimte gereserveerd voor een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bewoners krijgen beschikking over een externe berging van 2,5 m2.

Hoewel de nieuwbouw een eyecatcher zal worden moet men er rekening mee houden dat dit niet de enigste nieuwbouw is op de Oostdijk. Naast Waterside II wordt dan daarna ook begonnen aan Waterside III in de toekomst. Dit project, die bestaat uit een torenflat van 70 meter hoogt en krijgt 100 appartementen gebouwd pal naast de Van Brienenoordbrug. Daar blijft het niet bij v.w.b. nieuwbouw aan de Oostdijk. Uiteindelijk zal er op het oude Verolme-terrein ook gebouwd gaan worden in de toekomst!

Bron: Waterside 2, Waterside 3 . Foto’s: Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.