Nieuwbouw verzorgingscomplex Meerweide

De kogel was al door de kerk en de sloopkogel komt er volgend jaar aan! In maart van dit jaar maakten zes instanties bekend dat zij het verzorgingshuis aan de Grote Hagen in IJsselmonde gaan vernieuwen. Een slordige 50 miljoen gaat geïnvesteerd worden in het nieuwe complex waarbij alle gebouwen tegen de vlakte gaan. De duur voor de nieuwbouw daar trekt men drie jaar voor uit!

Volgens Guy Buck, bestuursvoorzitter van ouderenzorgorganisatie Aafje gaan we generaties verbinden. Dat vinden we mooi”, vertelt Buck. Want het nieuwe Meerweide herbergt straks in 2025 niet alleen mensen met dementie of lichamelijke beperkingen, maar bijvoorbeeld ook een  kinderopvang en een moderne brasserie met een buitenterras, terwijl een huisarts en het Huis van de wijk met al zijn activiteiten er integraal deel van gaan uitmaken. (AD-RD)

Nieuwe situatie Meerweide ,de gebouwen zijn onder verbonden

Het slopen van het gehele complex, welke bewoond werd sinds 1969, betekent voor het Dienstencentrum, dat naast de Meerweide staat, ook tegen de vlakte gaat. Uiteraard zal dit allemaal gefaseerd gaan. Voor de bewoners van het verzorgingshuis betekent dit dat zij moeten gaan verhuizen! In het Koningshof in de wijk Lombardijen gaan zij daar tijdelijk wonen! De verhuizing zal in 2023 gaan plaatsvinden.

Inmiddels zien we al enige beweging in de voorbereiding voor dit plan. Op de Grote Hagen, voor het nu nog oude complex, treft men al voorbereidingen aan. Een deel van de buitenruimte wordt daar ingericht voor de aannemer(s) als straks de werkzaamheden echt gaan beginnen. Wanneer de startdatum is van de sloop dat is nog niet bekend, men is nu wel bezig met de nodige vergunningen? Wel bekend is dat volgend jaar 2023 de eerste paal de grond in moet.