Waterverbindingen in singels vervangen

De watergangen in de singels in Beverwaard, die in grote getale aanwezig zijn hebben belangrijke functie om de waterafvoer te bevorderen! Vele singels in de Beverwaard zijn met elkaar verbonden met de zogenoemde duikers.

Deze duikers moeten vrij blijven van vuil en moeten dus goed kunnen doorstromen wanneer het regenseizoen weer begint. Toch is er klaarblijkelijk nu de noodzaak om er een aantal te vervangen in het park rondom het Vosbergendam in de noordwestelijke ligging van de wijk! Waarschijnlijk functioneren deze niet meer goed, en zijn deze aan vervanging toe. Dus is men nu bezig om nieuwe duikers te plaatsen!

Het is een vrij eenvoudige klus waarbij aan beide zijde in de singel het water tijdelijk wordt gestopt. Daarna wordt de oude verbinding verwijdert tussen de singels, en word de nieuwe er ingelegd. Dit zijn stevige dikke plastic buizen die weer jaren meekunnen. Helaas zijn door deze werkzaamheden tijdelijk de voetpaden afgesloten. Wanneer de nieuwe duikers allemaal geplaatst zijn is niet bekend.

Tekst en foto’s Beverwaardigheden.nl