Start bouw van nieuwe Gamma en P+R Noorderhelling begonnen

De laatste maanden lag de P+R Noorderhelling er verlaten bij langs de Stadionweg op Zuid naast de wijk Sportdorp. Daar gaat nu verandering in komen, want de parkeerplaats werd opgeofferd voor de bouw van de nieuwe Gamma en de P+R Noorderhelling.

De Gamma bouwt nieuw i.v.m. de komst van het nieuwe Feyenoordstadion aan de Korte Stadionweg waar de Gamma nu nog is gevestigd, overigens alle bestaande bedrijven daar moeten wijken voor de nieuwe voetbaltempel op Zuid!

De nieuwbouw is deze week van start gegaan en men is nu bezig om de eerste betonnenpalen in de grond aan te brengen. Overigens wordt de fundering van het pand niet onderheid, maar via een boor en daarna wordt vloeibaar cement in aangebracht!

Bovenop die 4500m3 meters van de Gamma komt de P+R Noorderhelling weer terug te liggen waar 500 auto’s op kunnen parkeren op drie lagen. Die capaciteit is groter dan in de oude situatie. De winkel zelf krijgt 75 parkeerplaatsen.

Nieuwbouw Gamma en P+R Noorderhelling langs de Stadionweg

Volgens de gemeente kun je daar ook elektrische auto’s opladen en kunnen er motoren worden gestald en komen er wc’s! De P+R Noorderhelling is gratis als men gebruik maakt van het openbaar vervoer.

De oplevering van de nieuwe Gamma en de P+R zal in het najaar plaats gaan vinden van 2021 die nog een technisch snufje heeft aan de buitenzijde van het pand. Daar komen lichtbakken aan te hangen die kunnen verschieten naar een groene kleur als Feyenoord tijdens een thuiswedstrijd heeft gescoord!

Nu de P+R Noorderhelling is afgesloten worden de automobilisten verwezen naar de P+R Beverwaard!

Tekst en foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.