Nabestaanden kwaad om bomenkap en snoeibeleid op begraafplaats Oud IJsselmonde

Zicht begraafplaats Beverwaardseweg
Zicht begraafplaats Beverwaardseweg

Hoe ironisch! Vandaag was er een brief van de wethouder van Rotterdam op internet te lezen over een Groenvisie voor Rotterdam de komende jaren. Daar zullen de nabestaanden, welke hun dierbaren op de begraafplaats van IJsselmonde begraven liggen, weinig boodschap aan hebben op dit moment.

Grote machines zijn nu bezig om een deel van de begraafplaats van gezonde bomen te ontdoen. Aan het viaduct van de Beverwaardseweg die langs de begraafplaats ligt is een gapend gat geslagen in de bomenrij van de daar aanwezige Coniferen. Volgens de beheerder is dit nodig omdat er achterstallig onderhoud is. Voldoen aan de wettelijke eisen was ook een punt voor deze rigoureuze aanpak. Daarnaast is men op een aantal zaken gewezen door Waterschap en Gemeente. Welke punten dat zijn is niet bekend!

Nabestaanden zijn enorm teleurgesteld in deze gang van zaken mede gelet op het feit dat zij een gesprek in een eerder stadium hadden aangevraagd met de beheerder. Volgens een boze bezoeker was er een bijeenkomst toegezegd om te praten over het verwijderen van de bomen en struiken, maar tot op heden is die er niet geweest. Het kappen van de gezonde bomen en de snoei werkzaamheden gaan wel gewoon door, omdat dit hard nodig is volgens de beheerder.

Nabestaanden hebben wel begrip voor het onderhoud, maar zouden toch graag zien wat dit onderhoudsplan allemaal inhoudt. Nu is de intimiteit in verband met de bomenkap langs de Beverwaardseweg verdwenen, en men heeft het gevoel dat zij eerder in een park lopen dan op een begraafplaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.