Mysterieus en verwarrend verkeersbord houdt gemoederen bezig

Aanduiding naar stadscentrum, nieuw symboolbord

Al twee dagen lang houdt het mysterieuze verkeersbord, welke in Rotterdam ineens opdook in het straatbeeld, de gemoederen van de Rotterdammers waaronder automobilisten bezig. (zie foto)

Het witte verkeersbord bevat een rode pijl gericht naar boven. In die rode pijl staat een cirkel met daar in het midden een rode stip. Wat is de betekenis van dit bord? Zelfs de Politie van Charlois deed een oproep aan haar volgers op Twitter om tot de oplossing te komen van dit mysterie! Wat was nu de betekenis ervan.

Centrum aanduiding op DRIP

De Beverwaardigheden wist het antwoordt wel, want dit teken staat ook op de Dynamische Routebordpanelen (DRIP) die neergezet zijn op strategische locatie’s langs de invalswegen in Rotterdam(zie foto). Dit is gedaan zodat automobilisten via de snelste weg naar het centrum kunnen rijden. Dit ter bevordering van de doorstroming van het verkeer.

Op dit moment is de Maastunnel afgesloten en dat geeft de nodige omleidingen, waarschijnlijk heeft de gemeente met deze nieuwe verkeersborden de automobilisten attent willen maken op een alternatieve route via de bruggen naar het centrum. Nadeel is dat geen enkele automobilist snapt wat de betekenis hiervan is. Had er de tekst “Centrum” op het bord gestaan dan had men deze hint nog wel gesnapt. Overigens schijnt dit een internationaal symbool te zijn voor aanduiding van een stadscentrum, maar tot op heden is dit nog nergens gevonden op internet.

Verkeersbord route gevaarlijke stoffen

Het is logisch dat er op sociale media de vragen gesteld worden, en men vindt het op deze wijze niet alleen weggegooid geld, maar ook nog eens verwarrend met het routebord voor gevaarlijke stoffen(zie foto)! Hoewel dit verkeersbord oranje is van kleur!

Update; Via een oplettende lezer kreeg deze website een tip met foto’s waarop duidelijk het symbool in combinatie met de tekst “Centre” of “City Centre” wordt gebruikt! Een andere lezer geeft aan dat het ook in vele Europese hoofdsteden wordt gebruikt.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.