Nieuwbouw school “Open Venster” een financieel debacle

Bouw Open Venster weer op de lange baan!

Een schooldirecteur die het vertrouwen kwijt is in de gemeente Rotterdam, een aannemer die de laan werd uitgestuurd en uiteindelijk failliet ging. De laatste berichten zijn dat er een Duitse aannemer was gevonden om de klus te klaren. Nu heeft deze laten weten de school het “Open Venster” niet te willen afbouwen.

Het wil dus niet vlotten met de nieuwbouw van de school in Lombardijen. Het ontwerp zag er spectaculair uit, maar het was er één van experimenteel formaat met een houten opbouw, en daar begonnen de problemen.

Alvorens men kon beginnen met de nieuwbouw doken er beschermde vleermuizen op. Daarna werden er in de houtenopbouw ontwerp fouten ontdekt met grote gevolgen! De aannemer werd hiervoor verantwoordelijk gehouden, maar volgens hem werden deze veroorzaakt door de architectonische houten bouw. Deze ging door de negatieve publiciteit omtrent dit project failliet.

Herstel van dit deel van de opbouw zou onbegonnen werk zijn. De houtenopbouw werd weer verwijderd nadat de gemeente Rotterdam daar vorig jaar opdracht toe had gegeven. Wat er nu nog rest is een betonconstructie afgedekt met blauw zeil. Overigens blijkt nu dat de stad voor zes miljoen het schip is ingegaan nadat de aannemer failliet ging!

Het Duitse bedrijf, die de afbouw ging realiseren, heeft onlangs laten weten aan de Gemeente Rotterdam dat zij deze klus toch niet gaat afmaken . Over het hoe en waarom daar tast men op dit moment in het duister bij de gemeente!

De directeur van de school baalt enorm van deze gang van zaken. De school en de leerlingen zijn de dupe van deze vertraging. We hebben een goede school, maar de uitstraling van ons oude gebouw heeft ons zeker leerlingen gekost de laatste jaren!

Al 10 jaar praat men over de nieuwbouw van deze school die in 2007 begon. De eerste bouwtekeningen dateren van 2013, maar het ziet er naar uit dat er voorlopig niet (af)gebouwd gaat worden. Een financieel debacle lijkt sowieso onafwendbaar voor Rotterdam mocht het “Open Venster” ooit afgebouwd worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.