Muurschildering officieel gereed. Street art festival 2024 in Beverwaard

Met het doorknippen van een rood-wit lint werd vrijdagmiddag 29 september de muurschildering op de hoek Oude Watering met de Rhijnauwensingel officeel gereed verklaart door de kunstenaars van studio ZEPA! De aanwezige belangstellende/bewoners en genodigden konden het eindresultaat zien van de muurschildering!

Afgelopen maand werkte twee kunstenaars iets meer dan een week aan deze muurschildering die nu in Beverwaard te bewonderen is. Stap je uit de tram op de Oude Watering dan kun je niet om de muurschildering heen. De kunstenaars deden dit in opdracht van ALL CAPS, het bekendste en belangrijkste straatkunstfestival dat ieder jaar kunst naar een Rotterdamse wijk brengt. De laatste drie jaar was dat in de wijk Feijenoord! 

Zo maakt ALL CAPS van de buurt een gratis open kunstgalerie zonder openingstijden en entreegelden. Naast kunst aan de muur is er tijdens het festival ook een educatieprogramma, fietstochten en een afsluitende festivaldag voor jong en oud. Hierdoor kan iedereen uit de buurt bij het festival betrokken worden, aldus All Caps. 

De muurschildering van deze enorme Bever, die dus afgelopen september werd gemaakt, is dus nog maar een voorproefje van wat komen gaat in 2024! Objecten worden dan gezocht door All Caps in de wijk Beverwaard, en de bewoners kunnen zelf wederom input geven. Meerdere kunstenaars worden hiervoor aangetrokken om er iets moois van te maken. Toch smaken verschillen in de wereld van kunst?

Niet alleen All Caps en de kunstenaars van Studio ZEPA hebben dit gerealiseerd. Iemand zag ook wel een kans voor de Beverwaard voor deze muurschildering! Ronald Schouten van Like je Wijk zag de muurschildering wel zitten, en van het een kwam het ander! Niet alleen de muurschildering prijkt nu op de muur, maar over een jaar zullen er meer volgen verdeelt over de Beverwaard. Na drie jaar in de wijk Feijenoord komt All Caps dus naar Beverwaard!

Verder waren er nog workshops, een drankje en een hapje om dit feit te vieren in het winkelcentrum op de Oude Watering!

Workshop je eigen T-shirt bedrukken, georganiseerd door All Caps