Mindervalide dupe van bezoekers die voor verkeerschaos zorgen bij Maasstad Ziekenhuis

Zolang het Maasstad Ziekenhuis haar deuren opende in 2011 zorgen bestuurders van voertuigen voor een verkeerschaos voor de hoofdingang van het ziekenhuis in IJsselmonde! Het voorplein zelf wordt nog voor de zomer afgesloten met slagbomen.

Nu tien jaar later heeft men besloten om de parkeerplaatsen voor de mindervalide medemens op te heffen, en te verplaatsen. Een bezoekster , mevr. Hol een MS patiënt, beklaagd zich hierover in het Rotterdams Dagblad. Zij moet nu veel verder lopen dan de 100 meter die zij gewend was.

Haar voertuig stond altijd aan de voorzijde bij de hoofdingang van het ziekenhuis op een speciaal ingerichte parkeerplaats voor mindervalide, en die was gratis, maar deze is dus nu sinds enige tijd al verplaatst naar de overdekte parkeerplaats waar ook nog voor betaald moet worden. De loopafstand is nu te ver geworden voor de patiënt(en), circa 250 meter. Inmiddels zijn er al 86 klachten binnen omtrent het parkeren van mindervaliden

Er schijnt wel een busje te rijden maar die rijdt volgens de betrokkene te onregelmatig en loopt vast in de verkeerschaos bij de hoofdingang van het ziekenhuis!

Een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis erkend de problemen met het parkeren bij de hoofdingang en laat optekenen in het AD:

Het is deze ochtend een janboel in de kiss-and-ridezone bij de hoofdingang van het Maasstad. ,,Dat is wat ik bedoel”, reageert Joris van den Berg, de servicemanager van het ziekenhuis. Bezoekers laten er hun auto (veel) langer dan een kwartiertje staan of parkeren lukraak. Gehandhaafd wordt er niet; de gemeente Rotterdam doet dat al jaren niet meer en het  ziekenhuis mag dat niet zelf. ,,Dertig procent staat er ten onrechte.”

Dat is de reden om het mindervalidenparkeren te verplaatsen, legt Van den Berg uit. ,,Sindsdien hebben we een achteringang gemaakt, zijn er extra invalidenplekken in de parkeergarage en rijdt er een shuttlebusje. Er staat een telefoonnummer op onze website. Dan kan iemand je eventueel met een rolstoel ophalen.” 

Het voorplein zelf wordt nog voor de zomer afgesloten met slagbomen. Van den Berg: ,,Als je niet kunt handhaven, moeten we het parkeren schrappen.”      

Bron AD Rotterdams Dagblad, foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.