Buurt weet niets van komst nieuw bedrijfspand aan de Arthurweg in Oud IJsselmonde

De bewoners van Oud IJsselmonde zijn niet gekend in de komst van een bedrijfspand aan de Arthurweg! Voorheen stond daar een zout-opslag van Rijkswaterstaat, maar deze werd afgelopen zomer gesloopt. Bij navraag aan een bewoner dacht zij eerder aan woningbouw.

Nu moet daar een productiebedrijf herrijzen voor fabricage van hoogwaardige geneesmiddelen volgens een vergunning aanvraag. Welk bedrijf die geneesmiddelen gaat maken is tot nu toe niet bekend? De vergunning die vorig jaar in september werd bekend gemaakt door de gemeente Rotterdam had een informatief karakter.

Het is ook niet bekend wanneer de vergunning is afgegeven voor de bouw voor dit productiebedrijf. Het lijkt erop dat men geen er pottenkijkers toestaat op dit terrein, want het gehele perceel/erf wordt omringd met camerapalen. De stal zal worden omringd met een hekwerk die digitaal kan worden bediend! Daarnaast komt er ook nog een veld met zonnepanelen te liggen.

Het mag vreemd zijn dat de bewoners hiervan niet op de hoogte zijn gesteld en waarom er geen participatietraject is opgestart als er zo’n beveiligd object in hun buurt wordt geplaatst? Dit roept toch zeker vragen op?

Bij navraag bij twee gebiedscommissieleden van IJsselmonde bleken zij ook niet op de hoogte te zijn van deze bouwplannen. Daarmee aangevend dat zij ook totaal in het duister tasten. Op de locatie aan de Arthurweg is er ook nog geen bouwer bekend of enige aanwijzing voor wie er gebouwd gaat worden. Inmiddels liggen er een dertig heipalen klaar om in de grond gestampt te gaan worden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.