Minder busvervoer per 30 augustus in Oud IJsselmonde

RET Bus

In de nieuwe OV dienstregeling van de RET per 30 augustus aanstaande zien we minder aanbod bij de bus in Oud IJsselmonde. De nieuwe dienstregeling vloeit voort uit de besparingsmaatregelen die de RET en de MRDH hebben opgesteld in het kader van de coronacrisis.

Hoewel de tijdentabellen in de laatste week van deze maand pas op de haltes worden geplaatst kunnen we vaststellen dat alle ritten van buslijn 83 tussen Keizerswaard en Kralingse Zoom na 23:00 uur komen te vervallen! Op zaterdagochtend wordt niet meer gereden. Maak gebruik van buslijn 183. De eerste bus 183 (ovb) die dan langs komt volgens de huidige tijdentabel is na 7:30 uur vanaf de Kralingse Zoom richting Keizerswaard. De ritten voor 7:30 uur werden gereden onder buslijn 83!

Zondagochtend voor 09:00 uur rijdt deze buslijn niet. In de huidige dienstregeling zien we dat de bus Oud IJsselmonde rond 9:00 uur passeert.

Dat betekent sowieso een langer vervoerstraject in tijd voor de passagiers die tussen Rotterdam Noord -en Zuid-Oost reizen. Zij zijn na dit tijdstip, nadat er geen bus meer tussen Kralingse Zoom en (Oud)IJsselmonde rijden, aangewezen op de metro richting Rotterdam Centrum en daar vandaan naar Zuid! Tramlijn 23 is dan nog de enigste optie?

Dan is men nog niet in Oud IJsselmonde, want het laatste gedeelte zal men naar Oud IJsselmonde moeten lopen.

Buslijn 75, tussen de Kralingse Zoom en Zuidplein, blijft door IJsselmonde rijden, en dus ongewijzigd zoals nu! Wel vervallen er een aantal ritten in de ochtend -en avondspits. De ritten met vertrek Zuidplein van 7.00 en 18.30 uur vervallen. De ritten met vertrek Kralingse Zoom van 7.05 en 19.08 uur vervallen ook.

Verder zijn er heel veel veranderingen gaande in Ridderkerk. Alhoewel er hier ook nog geen tijdentabellen voorhanden zijn per 30 augustus, gaat daar het buslijnennet volledig op de schop! Daar vloeit dan een klein voordeel uit voor reizigers met buslijn 140 op het traject Oostdijk – Beverwaardseweg – Bolnes naar Slikkerveer. Sommige bussen rijden vanaf Slikkerveer door naar het Koningsplein in Ridderkerk als buslijn 144. Buslijn 140 rijd niet in het weekend!

Verder hebben alle tramlijnen nieuwe vertrektijden. De frequentie van tramlijn 20, Lombardijen – Rotterdam Centraal is gehalveerd.
naar 4 keer per uur.

Voor de volledige veranderingen van het OV in Rotterdam per 30 augustus kan de website van de RET geraadpleegd worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.