Grote dieselolie lekkage op parkeerterrein door achtergelaten Roemeense trucks

De al maandenlang geparkeerde Roemeense vrachtwagens op de openbare parkeerterrein aan de Edo Bergsmaweg zorgen nu voor overlast. Trucker Jan die daar dagelijks zijn voertuig van zijn bedrijf daar parkeert voorspelde wat er nu dus is gebeurt! Sinds vorig jaar november staan de trucks daar al en hij trok hier meerdere malen over aan de bel bij de gemeente zonder resultaat.

Een paar weken geleden werden bijna alle accu’s van de trucks gestolen waarvan er drie gekoppeld zijn aan een lege chassis! Vandaag zagen we al dat erin die tussenliggende tijd een spiegel was gesloopt en men had geprobeerd om diesel te stelen uit een truck. Door een slang door te snijden tussen twee brandstoftanks was de diesel op straat gelopen!

Handhavers en politie waren verwittigd, maar konden niet anders doen dan de incidenten- bestrijding op te roepen, en een takelwagen te bestellen die vrij snel ter plaatse kwam! Drie van de vijf trucks werden woensdagavond nog afgesleept naar een terrein in Rhoon!

Waarom de trucks zolang daar hebben kunnen staan ligt in het feit dat Rotterdam deze niet eerder heeft kunnen afslepen door regelgeving, daarbij komt nog dat het het terrein openbaar is voor iedereen om daar te mogen parkeren. Waarom er niet eerder op de signalen van trucker Jan gereageerd is blijft onbegrijpelijk?

Twee auto’s van de incidenten-bestrijding zullen nog een hele klus hebben om de dieselolie op te ruimen nadat de drie trucks zijn afgesleept! Of Rotterdam nog de rekening kan neerleggen bij de eigenaar van de Roemeense trucks blijft nog maar de vraag. Geen enkele aanwijzing was er te vinden van welk bedrijf de trucks toebehoorde, want de cabines waren leeggeruimd, en dat deed sterk het vermoeden dat deze bewust zijn achtergelaten aan de Edo Bergsmaweg?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.