Manager Keizerswaard wil verbetering buitenruimte rondom Keizerswaard

Martin Jansen winkelmanager Keizerswaard

Martin Jansen, Manager Keizerswaard, wil graag verbetering zien van de buitenruimte rondom zijn winkelcentrum. “Het bruisende hart dat een functie van een huiskamer van IJsselmonde had moeten worden klopt nog maar een beetje, zei hij!

Vanmiddag uitte hij zijn ongenoegen tijdens de vergadering op de Coolsingel waar hij insprak voor de begroting van 2020 van de gemeente Rotterdam.

Een hele waslijst met problemen somde hij op namens de vereniging van eigenaren, maar hij refereerde eerst nog aan de mooie plannen die op papier stonden 10 jaar geleden.

Nu is er leegstand van  winkel-units al 10 jaar lang! Een plein die winderig en kaal is. Oude verlichting en problemen met (verzakkende) infrastructuur waar volgens hem al 25 jaar niets is aan gedaan.

De aanrij-route naar de ondergrondse parkeergarage ligt te ver van het winkelcentrum vandaan. De infrastructuur op de Groeninx van Zoelenlaan heeft geen goede doorstroming, want vroeger lagen er twee rijbanen die gereduceerd zijn tot één rijbaan waar veel ongevallen plaatsvinden met overstekende voetgangers naar zijn winkelcentrum!

Fietsenrekken voldoen niet, want er zouden veel fietsen worden gestolen, deze kunnen volgens Jansen niet goed gestald worden. Een paar jaar geleden werd de bewaakte stalling opgeheven! Er zou ook een sterk verouderde riolering liggen bij het Keizerswaard die te weinig capaciteit heeft om het water van de hevige regenbuien te kunnen afvoeren.

Andere wijken krijgen altijd voldoende geld van de gemeente, gaat Jansen verder in zijn betoog, maar het lijkt dat het bij de het gebied Feijenoord het ophoud en IJsselmonde niet meer bestaat op één of andere manier!

Er zijn diverse wethouders geweest in het verleden, alles wordt bekeken, van alles wordt gezegd en beloofd, maar tot op heden weinig gedaan, aldus Jansen!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.