Luuk Wilson nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam

Luuk Wilson
Luuk Wilson
Luuk Wilson is maandagavond gekozen tot nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Nadat lijsttrekker Joost Eerdmans werd benoemd tot wethouder moest de fractie van Leefbaar Rotterdam een nieuwe voorzitter uit haar midden kiezen. Voor deze eervolle functie sprak de fractie vanavond haar vertrouwen uit in Luuk Wilson.

Wilson (48), van beroep adviseur financiën, is sinds maart 2014 namens Leefbaar Rotterdam lid van de gemeenteraad. Hiervoor was hij deelgemeentevoorzitter van de deelgemeente IJsselmonde. Vanuit die functie heeft hij zich hard gemaakt om IJsselmonde veiliger en leefbaarder te maken.

Zeer gemotiveerd
Wilson is zeer gemotiveerd er op toe te zien dat het stadsbestuur het coalitieakkoord van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA zoveel mogelijk in praktijk gaat brengen. Wilson: ‘Het is goed dat veel belangrijke punten uit ons verkiezingsprogramma in het coalitieakkoord zijn opgenomen. Denk hierbij aan controleurs op de metro, beperking instroom kansarmen, orde en regelmaat in het onderwijs en een keiharde aanpak van woonoverlast en uitkeringsfraude. Allemaal punten die Rotterdam veiliger en gezelliger maken. Mijn fractie en ik gaan het stadsbestuur kritisch volgen op de realisatie en uitvoering hiervan.’

Streep onder interne commotie 
Partijleider Joost Eerdmans is blij met de benoeming van Wilson tot fractievoorzitter. Eerdmans: ‘Wilson is een zeer capabele man in wie ik het volste vertrouwen heb om deze fractie te leiden.’ Naast deze benoeming is voor de fractie tevens een streep gezet onder de interne commotie van de afgelopen twee weken. ‘De rust is wedergekeerd en dat is mooi. Nu kunnen we écht met volle kracht vooruit’, aldus Eerdmans.

bron: website Leefbaar Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.