Lintje van de Koning voor Beverwaarder

Wijkbewoner de heer L. Sadhoe is de afgelopen week Koninklijk onderscheiden met een Lintje van de Koning.

De uitreiking  van deze Koninklijke onderscheiding vond dit jaar wel plaats in het stadhuis, maar toch iets anders dan normaal! Door de coronapandemie was het protocol gewijzigd en werd het Lintje, welke normaal gesproken door de burgemeester wordt opgespeld, ditmaal gedaan door een huisgenoot! Totaal werden er dit jaar 37 Rotterdammers gedecoreerd! Rotterdam trok ook meerdere dagen uit om deze burgers te ontvangen aan de Coolsingel.

Vanaf deze week heeft Rotterdam er Twee Officiers in de Orde van Oranje-Nassau, één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, negen nieuwe Ridders in de Orde van Oranje-Nassau en 25 Rotterdammers die de titel Lid van Oranje-Nassau mogen dragen.

De heer L. Sadhoe is toegetreden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich als penningmeester van de stichting Jaagriti in voor het behoud van de Hindoestaanse cultuur. Zo is hij de oprichter van de Hindoestaanse Shri Saraswatie School en geeft hij Hindi aan jonge Hindoestanen. Via Stichting Rangila zet hij zich in voor de verschillende inwoners, culturen en organisaties van Beverwaard.

Bron: AD Rotterdam, Foto Beverwaardigheden.nl

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.