Landelijk karakter weg, hoogstaand gras ervoor terug

Oostdijk in Oud IJsselmonde
Oostdijk in Oud IJsselmonde
Oostdijk verloor zijn landelijk karakter, omdat er geen geschikte schapenhouder/pachter gevonden kon worden voor onderhoud aan dijken in Oud IJsselmonde. Grashoogte doorn in oog van bewoners.

Nog geen enkele keer is de grasmaaier over de dijken van de Oostdijk gereden om te maaien. Het gras staat nu enorm hoog! Vorig jaar werd de afrastering al weggehaald en de schapenhouder die daar zijn schapen de laatste 25 jaar liet grazen sprak van kapitaal vernietiging. Nu het landelijk karakter van de schapen weg is krijgen we er dit ervoor terug, meld een omwonende op Facebook!

Machinaal

Volgens het Waterschap Hollandse Delta, die verantwoordelijk is voor de dijken op IJsselmonde, was er geen geschikte schapenhouder te vinden voor het onderhoud. Dus ging vorig jaar de afrastering weg, en de machines moesten het gaan overnemen van de schapen in de toekomst. De grasmaaiers zullen met hydraulische armen de dijk moeten ontdoen van het lange gras, want zij mogen niet rijden op het gedeelte waar de schapen normaliter staan. Helaas is dit tot nu toe geen enkele keer gebeurd, en inmiddels staat het gras enorm hoog. Door deze werkwijze ging ook uiteindelijk de begroting van het waterschap omhoog, en werd deze doorberekend aan de burger. Nu blijkt dit een doorn in het oog te zijn van bewoners.

Foto bron: FB Oud IJsselmonde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.