Laatste brugschakel geplaatst voor megaklus straks over water

Hebolift 9 met laatste schakel voor boogbrug

Vanochtend vroeg is de laatste schakel voor de boogbrug ingetakeld die wordt gebouwd aan de kade in Krimpen aan de IJssel bij het bedrijf Hollandia langs de nieuwe Maas! Een waar spektakel voor de liefhebbers van de maritieme sector.

Bewoners spotte donderochtend vroeg langs de rivier de Hebolift 9 met daarin een groot stuk staal. Uiteindelijk kon men vanaf de walkant in Bolnes daar zien hoe dit gevaarte werd ingetakeld aan Krimpense zijde. Na een dik uur was het stuk staal zo goed als op zijn plaats gelegd en was de boog van de brug compleet voor verdere afwerking

Door een handjevol toekijkend publiek werd druk gespeculeerd welke bestemming de brug kreeg, maar het bleef onderling tot dan onduidelijk. Al weken is men hier bezig met de bouw van de brug waarvan de bestemming nog niet geheel duidelijk was. Althans tot vandaag, want deze brug gaat tijdelijk de Suurhoffbrug vervangen, zo is te lezen op de website van Rijkswaterstaat!

De Suurhoffbrug is een belangrijke schakel tussen de Maasvlakte en het westelijk deel van Voorne-Putten, Botlek, Europoort en Rotterdam.

Als de brug eenmaal klaar is zal hij dus naar de plaats van bestemming worden gebracht, dat zal begin mei zijn volgens Rijkswaterstaat. Een boogbrug van ca 200 m lang, 20 m breed en meer dan 40 m hoog, die in het voorjaar op 2 pontons dwars door Rotterdam naar zijn bestemming wordt gevaren. Met 7 bruggen en 1 kering te passeren, waaronder de drukke Van Brienenoordbrug. Het transport van de tijdelijke Suurhoffbrug is een grote klus waar Rijkswaterstaat voor staat, en zeker een die tot de verbeelding spreekt.

Bron: Rijkswaterstaat – foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.