Gevaarlijke gele betonblokken maken plaats voor rood-wit hekwerk

Doorgang veiliger door plaatsing rood-witte hekken

Vandaag zijn er rood-witte hekken geplaatst op de hoek van de Haerestraat met de Loevensteinsingel. Bewoner Bart Visser, van het eerste uur wonend op de Loevensteinsigel, vond het tijd worden dat de gele betonblokken weggehaald gingen worden na een behoorlijk ongeval waar de scooter bestuurder er nog goed vanaf kwam, meldde hij! De scooter lag in puin vertelde hij!

Visser vertelde dat deze doorgaande weg, kort na het opleveren van de straat zo’n 35 jaar geleden, problemen opleverde voor de verkeersveiligheid.  Uiteindelijk werd zij afgesloten voor het autoverkeer met gele betonblokken die een tijdelijk karakter hadden, het langzame verkeer kon hier nog wel passeren waaronder (brom)fietsers, voetgangers! Daar was  nog wel enige overredingskracht voor nodig bij de voormalige voorzitter van de Deelgemeente destijds, maar de obstakels kwamen er wel!  De route naar de nabij gelegen school en verzorgingstehuis De Wetering kreeg een rustiger karakter qua verkeer!

Toch waren er meerdere incidenten in de loop der tijd met die gele betonblokken, en bij het laatste incident met de scooter heeft Visser de gemeente benadert om de tijdelijke maatregel om te zetten in een permanente situatie die duidelijker was voor iedereen. Daar werd gehoor aan gegeven door de gemeente.

De hekken staan er inmiddels, maar de klinkerstraat er om heen moet nog afgewerkt worden de komende week, een kwestie van formaliteit. De hekken kunnen bij een calamiteit geopend worden. Op dat punt is de nieuwe situatie er op vooruit gegaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.