Als er één schaap over de dam is……!

‘Als er één schaap over de dam is dan volgen er meer’, is het gezegde! Toch moeten we even wachten, want over een week of twee worden er pas meer lammetjes geboren aan het Dijkje bij schapenhouder Nico! Het is immers nog winter.

Afgelopen woensdag waren er al twee te bewonderen, ze stonden nog wankelend op hun pootjes in de stal, want ze waren net geboren. Inmiddels doen ze het goed, en ze drinken volop melk bij de moeder!

De vraag aan de schapenhouder was of deze niet te vroeg waren geboren? Volgens Nico waren deze wel wat té vroeg, maar er waren er al meer jonge lammetjes geboren in januari al vertelde hij, en die liepen nu al in de weide op het Dijkje waar er dus over een week of twee meer ter wereld gaan komen!

De vraag hoe het mogelijk is dat die andere al in januari geboren waren. Dat zit zo, vervolgde de schapenhouder, vorig jaar is er een mannelijk schaap, een ram, te lang bij de dames blijven staan en op een gegeven moment krijgt de ram al snel interesse in de dames. Dus was ik net te laat om de ram van de ooien te scheiden.

Over niet al te lange tijd worden de ooien die lammetjes gaan krijgen naar binnengehaald. Deze staan nu nog aan de Oostdijk!

Geef een reactie

© 2022 - Beverwaardigheden.nl

Website gehost door: Windt IT

%d bloggers liken dit: