Koninklijk uitzicht vanaf Eiland van Brienenoord

CEO P. an Oord (l) en Wethouder B. Wijbenga (r)

Met een druk op een symbolische knop werd gisteren laat in de middag het Maaspoint “Waterwoud” genaamd op het eiland van Brienenoord geopend door CEO Pieter van Oord van het gelijknamige bedrijf Koninklijke Van Oord, en Dhr. Wijbenga.

Wijbenga was namens de gemeente Rotterdam als wethouder aanwezig , zij zijn namelijk de eigenaar van het eiland, en Van Oord als schenker van het “Waterwoud” aan de stad die op het westelijke gedeelte is gesitueerd van het eiland.

Het Waterwoud is een uitkijktoren die in het water staat die zicht geeft op Rotterdam – Zuid, waaronder de Kuip, en de wijk de Veranda. Wie zijn blik over het water laat glijden ziet de schepen varen van -en naar Rotterdam. De skyline van Rotterdam is nu nog mooier te bewonderen dan zij al was, merkten aanwezigen op toen zij de eerste stappen op het Waterwoud zette na de openings ceremonie! De ondergaande zon die in een oogwenk begon te schijnen liet juist zien waarom deze plek uniek zal zijn in de toekomst voor de Rotterdammers, als die dat al niet was, nu met een Koninklijk uitzicht?

Eerste bezoekers na opening Waterwoud

Het Waterwoud geeft niet alleen een panoramisch zicht op de stad Rotterdam, maar ook over haar omgeving op verschillende hoogte niveaus, net boven het wateroppervlak vlak bij de natuur, of juist heel hoog uitkijkend over de rivier de Nieuwe Maas waarin het eiland van Brienenoord is gelegen!

“Er zijn maar een paar plekken waar de Rotterdammers in contact kunnen komen met de rivier. Die observatie leidde tot het Maaspoints-concept. We helpen unieke plekken te creëren waar mensen de getijden, de kracht en de geluiden van de Maas kunnen ervaren, aldus CEO Pieter van Oord op de website van zijn bedrijf”. Het bedrijf vierde in 2018 haar 150-jarig bestaan, en wilde iets terug doen voor de stad en de samenleving.

De avond valt over het Waterwoud.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: