Inbrekers in winkel Beverwaard na drie maanden vrij gesproken

Inbraak winkel

Bijna een jaar geleden op 5 december 2018 werd er ingebroken via een ramkraak in een winkel in de Beverwaard! Met een scooter werd de voorgevel eruit gereden en de winkelier achtergelaten met een behoorlijke schade aan de winkelpui, en ontvreemde goederen uit de winkel!

Verdachten opgepakt

Later werd er gemeld dat de politie twee verdachten hadden opgepakt van 16 en 17 jaar voor deze inbraak, en zij moesten zich verantwoorden voor de rechter van hun daden onlangs! Zij waren namelijk herkend door de politie op de bewakingsbeelden van de winkel waar midden in de nacht op 5 december werd ingebroken.

Zaak niet rond

Nu blijkt dat de zaak toch niet rond is gekregen tegen deze twee inbrekers, ondanks de videobeelden die in de winkel ten tijde van de inbraak zijn opgenomen, en de poging daarna drie dagen later. De politie herkende jeugdigen op de scooter tot twee keer toe, maar klaarblijkelijk was het bewijs te mager – met de videobeelden – om de zaak rond te krijgen, vond de rechter!?

Geen onbekende van justitie

De twee zijn niet onbekend bij jusitie! Op nog jongere leeftijd waren er al problemen met deze twee verdachten die zich meerdere malen bij de rechter moesten melden. Voor de inbraak bij de winkel in de Beverwaard hadden zij ook al twee keer ingebroken in een huis. Daar was ook een auto bij ontvreemd. Er werd in een auto gereden zonder rijbewijs. Opgelegde taakstraffen werden niet voltooid. Na de inbraak in Beverwaard werden er ook nog drie overvallen gepleegd!

Na drie maanden weer vrij

Ondanks deze lange lijst met delicten lopen deze verdachten na drie maanden te hebben vastgezeten weer vrij rond! De gedupeerde ondernemer van de winkel in de Beverwaard kan fluiten naar haar schadevergoeding die zij had gëist naar aanleding van de inbraak!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: