Kindcentrum IJsselmonde meer dan een school alleen

IJsselmonde heeft er weer een school bij! Hoewel er op deze locatie altijd al een openbare school gestaan heeft met de namen ‘de Pit, en jaren later ‘de Kubus’, staat er nu een school met de naam Kindcentrum IJsselmonde aan de Heindijk.

Wie over de Reijerdijk heen rijdt ziet nu een pand staan wat eigenlijk zo nieuw is dat het eigenlijk niet past in de omgeving? Misschien is dit de kracht van deze fonkelnieuwe school die in de wijk Hordijkerveld staat die gebouwd werd in de jaren zestig van de vorige eeuw. De metalen letters ‘Kindcentrum’ op het dak van de school blinken tegen de blauwe achtergrond van de blauwe lucht in de voorjaarszon!

“Kindcentrum IJsselmonde biedt basisschool en speciaal basisonderwijs. Wij zijn een openbare school. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is. Welke cultuur, religie of sociale achtergrond een kind ook heeft. We leren kinderen om respect voor elkaar te hebben. Bij ons mag elk kind zichzelf zijn. 

In het gebouw vindt u ook Stichting Kinderopvang Peuter en Co, Centrum voor Jeugd en Gezin, een fysiotherapeut, een diëtist en een logopedist. Alles onder één dak. Fijn, want zo krijgen kinderen snel alle zorg en aandacht die ze nodig hebben”.

De lokalen zien er heel anders uit dan een reguliere basisschool. De inrichting van de buitenruimte om de school is ook van groen voorzien om in te spelen. Toch is er ook nog een schoolplein te vinden, maar daarnaast ook een voetbalkooi.

De school is in januari in gebruik genomen, maar door de pandemie heeft er nog geen feestelijke opening kunnen plaatsvinden. Dat gaat op een later tijdstip gebeuren, laat de school weten op hun website! Wie er virtueel een kijkje wilt nemen of meer informatie wil weten over deze school kan de website raadplegen van KindcentrumIJsselmonde.

Brontekst: via Kindcentrum IJsselmonde, foto’s Beverwaardigheden.nl