Kandidaten Gebiedscommisie IJsselmonde bekend

Rotterdam Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De kandidaten voor de Gebiedscommissie IJsselmonde 2018-2022, zijn bekend gemaakt. Op 21 maart mogen de inwoners  stemmen op de kandidaten woonachtig in hun gebied, en voor een kandidaat voor de Gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam.

Hoewel de gebiedscommissie een a-politiek orgaan is sinds de afschaffing van de Deelgemeenten in 2014, doen er naast lokale ook weer landelijke partijen mee voor de gebiedscommissie in IJsselmonde. CDA, D66, GroenLinks, PvdA, en de VVD.

Lokale lijsten zijn ook weer van de partij, overigens meer als tijdens de vorige verkiezingen, waaronder NIDA Rotterdam en Leefbaar Rotterdam. Zij krijgen te maken met lokale nieuwkomers waaronder, UFC(U-Buntu Connected Front), Jong Rotterdam, Hart voor IJsselmonde, en IJsselmonde Vooruit. Kan nog weleens interessante verkizingen worden in IJsselmonde?

Totaal doen er 11 lijsten mee in deze kieskring IJsselmonde, het aantal kandidaten dat meedoet voor de commissie is 55. In 2014 waren er dat nog 60 kandidaten, verdeeld over 8 lijsten! De SP en Lijst Kaya doen niet mee met deze verkiezingen.

De VVD daarentegen is weer terug met een kandidaat! Uiteindelijk is er maar plaats voor 15 kandidaten in de gebiedscommissie. Dit wordt bepaald aan de hand van het aantal inwoners per gebied. Hoe meer inwoners des te groter de commissie in aantal.

Wie en welke lijsten doen er mee in IJsselmonde? 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.