Huizenbouw Park de Twee Heuvels nog geen gelopen koers

Wethouder Simons spreekt bezoekers toe

De tegenstanders van de huizenbouw in park de Twee Heuvels alsmede de herinrichting van het park waren er al helemaal klaar mee! Begin dit jaar kwam de wethouder nog even langs om te vertellen aan de gebruikers van het park hoe geweldig het park er straks zou uitkomen te zien na de ingreep. Er gaan bomen gekapt worden maar, zo zei de wethouder, er blijven genoeg bomen staan, en er worden ook weer bomen teruggeplaatst.

Inmiddels staan de motoren van de machines, om de herinrichting  van het park de Twee Heuvels in IJsselmonde al te ronken.  In dit voorjaar gaat het park op de schop! Toch wat betreft de beslissing om huizenbouw te realiseren aan de rand van het park, naast het zwembad, blijkt binnen de gemeenteraad nog geen gelopen koers te zijn!

De Partij voor de Dieren is er mordicus op tegen en komt volgende week tijdens het debat met een motie om de bouw van 47 woningen tegen te gaan. Volgens de kersverse lijsttrekker van die partij, Ruud van de Velden stelt men de economische belangen voorop en niet die van de bewoners. GroenLinks is ook al vanaf het begin tegen de bouwplannen, en ook tegen de bomenkap om het park opener te maken.

Ze waren tegen woningbouw in dat park en dat zijn ze nog steeds. De VVD onder aanvoering van Jan-Willem Verheij wil de plannen ook dwarsbomen, er zijn nog genoeg andere plekken op Zuid om te bouwen.

De PvdA heeft ook zijn bedenkingen, 47 woningen is erg veel, zij willen weten tot hoever de woningen in het park de Twee Heuvels worden gebouwd. Op basis van het kaartje neem ik geen beslissing, volgens fractievoorzitter Leo Bruijn. Hier stemt de partij niet mee in!

Ex-D66 raadslid Jos Verveen doet ook nog een duit in het zakje. Hij gaat er ook nog eens kritisch naar kijken. Met het groen moeten we zuinig omgaan, en als er gebouwd gaat worden, doe dat dan voor de mensen in de wijk! Dit moet wel in samenspraak met de mensen in de wijk. Is er behoefte aan dit soort huizen in IJsselmonde? Ten aanzien van de inspraak met de bewoners valt ook nog wel iets aan op te merken. Die is er wel geweest, maar de opmerkingen van die bewoners zien zij niet terug in de herinrichtingplannen van het park! Hoewel er nu wel minder huizen gebouwd gaan worden dan in het oorspronkelijke plan stond.

Ook belanghebbende organisatie’s waaronder Stichting de Bomenridders en Parkenoverleg zijn niet bij de plannen betrokken. Daarnaast ligt er nu ook een onderzoeksrapport over de aanwezige ‘Flora en Fauna’ in het park de Twee Heuvels. Hoewel deze niet op internet is te vinden, de wethouder zij onlangs van wel, blijkt dat er behoorlijk wat diersoorten in het park leven die op de ‘rode lijst’ staan.

Een woordvoerder van wethouder Simons (Leefbaar, stedelijke ontwikkeling) laat weten dat het voorstel zoals het er nu ligt niet zal worden gewijzigd. Volgende week donderdag praat de gemeenteraad over Park de Twee Heuvels.

Het debat kan nog weleens slecht uitpakken voor coalitie-partijen CDA, D66 en Leefbaar Rotterdam. In maart zijn de verkiezingen voor de Gemeenteraad van Rotterdam, en voor de gebiedscommissies. Zal niemand verbazen dat dit over de verkiezingen heen getild wordt of dat men toch anders besluit?

Bron AD, foto Beverwaardigheden.nl

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: