De spijker op z’n kop geslagen

Het vuilniveau op straat  is op dit moment bedroevend hoog in de Beverwaard. Singels drijven vol met vuil van plastic afval. Glas en blik nemen ook de overhand toe daar eigenlijk deze wegen voor afwatering van belang zijn in de wijk

De mensen van de reiniging en de gemeente proberen met alle macht het vuil te lijf te gaan, maar zo langzamerhand beginnen zij de strijd te verliezen tegen de instelling van de bewoners van de Beverwaard. Machteloos staan bewoners die wel geven om hun straat of omgeving om deze schoon te houden. Getergd zullen zij zich voelen!

Gelukkig gaat het iets beter in het park aan de Schinnenbaan, want daar was veel vuil te constateren gemaakt door de gebruikers van het podium. De koude jaargetijde is hierop van invloed, maar ook dat er onlangs boetes zijn uitgedeeld. Toch ziet men kans om lege flessen kapot te gooien naast de deur van een kinderopvang. Loerend liggen de scherven op straat te wachten op hun eerste slachtoffers. Misschien wel een van de kinderen of een hond die zijn poten hieraan open haalt. Heeft u zich weleens afgevraagd hoe iemand die blind is er achter kan komen dat zijn geleidehond zijn voeten heeft opengehaald?

Of wat dacht u van een regenpijp die zijn opening op straatniveau heeft, want op een of andere wijze is deze verstopt en spuwt de uitwerpselen vanuit het riool naar buiten. Probleem opgelost, en een stinkboel op straat. Helaas schenkt de woningbezitter hier geen aandacht aan na dat dit gemeld is.

Iemand liet zijn hond uit en kreeg een handvol met oud brood over zich heen. Werd vanuit een woning gegooid twee hoog. Over dat winkelwagentje in de sloot zullen we het maar niet over hebben. Het mooiste verhaal kwam van iemand die zijn kleinzoon mee nam naar de Beverwaard. Aanschouwend naar al die rommel in de sloot vroeg het kereltje aan zijn oma, of de mensen in de Beverwaard de flesjes op straat en in de sloot mochten gooien. Tja, hier sloeg het kereltje de spijker op zijn kop, want dat was hem zo door zijn ouders niet geleerd. Waarschijnlijk heeft het te maken met normen en waarden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.