JV Hashi verhuist naar de Beverwaard

Huidig onderkomen
Huidig onderkomen

Judo-vereniging Hashi verhuist van de Bovenstraat, uit Oud IJsselmonde naar de Beverwaardseweg in het voormalige pand van de Switch. Als alles volgens tijdschema verloopt gaan de deuren open op of rond de jaarwisseling. Over niet al te lange tijd zal er begonnen worden met het gebruiksklaar maken van de nieuwe Dojo (Judozaal).

Het huidige onderkomen aan de Bovenstraat wordt verkocht door Stadsontwikkeling, en er zat niets anders op om te verhuizen richting de Beverwaard. De laatste maanden is hier overleg over geweest tussen JV Hashi en Stadsontwikkelling voor de nieuw te betrekken locatie.

De vereniging heeft een historie van meer dan 50 jaar die zijn oorsprong ook vindt in Oud IJsselmonde, sinds die tijd van haar bestaan is de vereniging wiens naam vanuit het Japans naar Nederlands vertaald “Brug” is, bewoner geweest van het pand dat dateert uit 1878 aan de Bovenstraat.

Nieuw onderkomen JV Hashi
Nieuw onderkomen JV Hashi

JV Hashi geeft les van jong tot oud op verschillende lesdagen in de avonduren maar ook op de woensdagmiddag. Ook voor mensen met een beperking wordt er les gegeven. Daarvoor mocht de vereniging in 2007 een prijs in ontvangst nemen via de Rotterdam Sportstad Awards organisatie.