Johnny in de Chocoladefabriek een succes

Johnny in de Chocoladefabriek
Johnny in de Chocoladefabriek

Johnny in de Chocoladefabriek in het wijkgebouw van de Focus mag nu al als geslaagd genoemd worden. Deze activiteit georganiseerd door oud medewerkers en vrijwilligers van Perspect haalde weer de nodige kinderen binnen van de Beverwaard maar ook van daarbuiten. De activiteit stond ook aangemeld in het jeugdpaspoort van Rotterdam. Via dit paspoort kunnen kinderen tijdens de schoolvakantie overal in de stad meedoen aan verschillende activiteiten.

Johnny in de Chocoladefabriek is een parodie op het verhaal van het boek “Sjakie en de Chocoladefabriek” van de schrijver Roald Dahl. Het verhaal werd twee maal verfilmd met in de hoofdrollen, Gene Wilder in 1971, en door Johnny Depp die in 2005 de excentrieke rol van Willy Wonka op zich nam.

Kinderen stonden al voor 13:00 uur in de rij voor de deuren van de Focus. Nadat Willy Wonka de kinderen had uitgenodigd om binnen te treden kon de activiteit beginnen. D.m.v. een strippenkaart konden de kinderen tien activiteiten doen. Het proeven van snoep, het koekhappen, en een mixje maken met melk dat opborrelde in het bekertje. Op de foto met Willy Wonka en Oempa Loempa behoorde ook tot de mogelijkheden. Morgen op 25 juli is de laatste dag van Johnny in de Chocoladefabriek.

Het spannendste moment zat hem op het eind van de middag. Net zoals in de film was er een gouden wikkel te vinden in een reep chocolade die toegang geeft op een bezoek aan een echte chocoladefabriek in Ridderkerk. En er was vandaag ook weer een gelukkige vinder van de wikkel.

Foto’s van 24 juli.

Foto’s van 25 juli.