Judozaal van JV Hashi nu officieel in gebruik

Nieuw logo JV Hahsi, P. Groenendijk(l) en W.Hompus (r)
Nieuw logo, P. Groenendijk (l) en W.Hompus (r). Leraren JV Hashi

De judozaal van JV Hashi aan de Beverwaardseweg 500, is gisteren op 12 april officieel in gebruik genomen. Veel genodigden naast de eigen leden, en uit de judo-wereld waren dan ook aanwezig. Zij kwamen het eind resultaat bewonderen na de verhuizing van de vereniging uit Oud IJsselmonde naar de Beverwaard.

Helaas werd het gebouw waarin de judozaal gevestigd was verkocht door de gemeente Rotterdam, en waren zij genoodzaakt te verhuizen. De nieuwe locatie werd gevonden in het oude onderkomen “de Switch” aan de rand van de Beverwaard. Toch ging niet alles van een leien dakje, maar vorig jaar oktober werd er de vaart ingezet door de gemeente om het te verbouwen tot een judo-tempel.

Zelf heeft de vereniging ook het nodige gerealiseerd om de Japanse sfeer tot leven te laten komen, want als men binnen treedt krijgt men de Oosterse invloed te zien d.m.v. schilderijen en beeldjes die her en der in de kantine aanwezig zijn. Niet voor niets roemde de voorzitter in zijn toespraak de vrijwilliger(s) die deze Japanse ideeën ten uitvoer hadden gebracht in het nieuwe onderkomen. De judovloer is een ongekende in zijn soort, want deze bestaat uit meerdere lagen hout opgebouwd, en is zwevend. De demping tijdens het vallen is hierdoor een stuk prettiger voor de judoka’s.

Een nieuw begin dus voor JV Hashi die al meer dan 50 jaar bestaat, en daarbij hoorde ook een nieuw logo vond men. Deze werd onthuld door clubicoon Peter Groenendijk welke al meer dan 30 jaar verbonden is aan de sympathieke vereniging uit Rotterdam-Zuid. Misschien brengen zij dan wel geen grote judoka’s voort, maar zoals terecht opgemerkt werd door Richard de Bijl, -ook een bekende in de judosport-, heeft deze vereniging de meeste hoog gegradueerde leraren in het district van Zuid Holland Zuid, en dat is een vermelding waard, want judoën leer je vanuit de techniek.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.