Inbraak in school RK de Regenboog

Beschadigde voordeur RK de Regenboog
Beschadigde voordeur RK de Regenboog

Men kon er op wachten dat er ingebroken ging worden in de school de Regenboog aan het Gronsvelderf. Een paar weken geleden werden er toen twee waarschijnlijke inbrekers verjaagd door een passant die toen zijn hond uitliet op de Molencatensingel. Een van hen stond toen ook al op het dak van diezelfde school, maar gingen er als een haas vandoor toen zij werden gesnapt!

Afgelopen weekeinde was het dus wel raak, omwonende hoorde een flinke klap bij de school, en het blijkt nu dat deze van het dak is afgekomen, want de inbrekers hebben zich daar toegang verschaft tot de school. Het alarm deed wel zijn werking, want deze werd gehoord aan de buitenzijde, en er is opvolging aan gegeven door het security bedrijf. Men spreekt zelf van dat er twee maal is ingebroken, maar dat is helaas nog niet bevestigd.

De schade is behoorlijk aanzienlijk, want nadat de inbreker(s) via het dak naar binnen waren geklommen hebben zij voor een ravage gezorgd in de school. Alleen al op het dak was de schade aanzienlijk aan de lichtkoepels en het loodwerk. In de school zelf was een deur stuk van een toilet, en waren ook plafondplaten beschadigd. Waarschijnlijk wilde men d.m.v. het glas in een voordeur stuk te slaan weer naar buiten op de beneden verdieping, maar dat is niet gelukt omdat het glas speciaal is voorzien van inbraakwerend materiaal (zie foto). Of er spullen ontvreemd zijn is nog niet bekend, wel vond de conciërge een tondeuse op het dak, daar waar de inbreker(s) naar binnen waren geklommen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.