Aanpassing toerit naar de A16 gerealiseerd

Driekleurig verkeersl oprit A16

De aanpassing van de toerit vanuit Oud IJsselmonde naar de A16 is onlangs gerealiseerd! Een aantal jaren geleden, in 2017 om precies te zijn,  maakte Rijkswaterstaat, de wegbeheerder van onze snelwegen bekend, de toerit aan te pakken i.v.m. met de vele ongevallen?

De inrichting van verkeersborden met de rode verkeerslichtinstallatie was verouderd. Die laatste werd vaak over het hoofd gezien, waardoor de laatste jaren veel kop-staart ongevallen plaatsvonden aan de oprit!

Wie nu de oprit naar de Van Brienenoord oprijdt wordt vroegtijdig op de hoogte gebracht van de verkeerslichtinstallatie en de aanstaande wegversmalling. Ook met extra knipperende signaalaanduidingen links en rechts van de rijbaan. Nieuw is het driekleurige verkeerslicht, die was al die jaren een enkel rood licht! Ook nieuw is dat bij uitval van het verkeerslicht zal de bus voorrang moeten verlenen die op de busbaan rijdt. Ook is er een aanduiding geplaatst die aangeeft om ruimte te maken bij een file aan de hulpdiensten. De toekomst zal uitwijzen of er een vermindering is van ongevallen!?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: