Omdenkcafe brengt de Zorg echt dichterbij?

Brengen de Vraagwijzer en de Wijkteams de Zorg echt dichterbij?

Op vrijdag  24 april  a.s. organiseert  AC Kreileroord  het 5ee OMDENKCAFE.  Het Omdenkcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor  professionals, partners, cliënten, vrijwilligers, buurtbewoners en belangstellenden rondom het thema Zorg &Welzijn en Participatie in de wijk/buurt. Het concept van het Omdenkcafé is ontmoeten, uitwisselen en verbinden. Ontmoeten in de vorm van het aanspreken van netwerken, het uitwisselen van informatie en het verbinden van mensen en ideeën uit en rondom de wijk/buurt. Iedereen moet mee kunnen denken en mee kunnen praten.

Elk OMDENKCAFE staat er een thema rond Zorg & Welzijn en Participatie centraal. Dit keer zijn dat de Vraagwijzer en het Wijkteam.

Sinds 1 januari kunnen de inwoners van  IJsselmonde voor al hun hulp- en ondersteuningsvragen op sociaal gebied bij het wijkteam voor volwassenen in het gebied terecht. Ook is er sinds 1 januari 2015 de Verbrede Vraagwijzer actief. Samen vormen de Vraagwijzer en het Wijkteam de toegang tot zorg en welzijn in IJsselmonde.

Maar hoe werkt die toegang in de praktijk? Is er sprake van een hype of brengt het de zorg echt dichterbij?.  Deze vragen en alle andere vragen rond de Vraagwijzer en het Wijkteam staan op 24 april centraal.

Deel ervaringen met en samen gaan we kijken hoe we de toegang kunnen gaan verbeteren.

Daarom kom ook naar het OMDENKCAFE en praat en denk mee!

Locatie: AC Kreileroord, Kreileroord 222

De deelname aan de maaltijd bedragen € 2 per persoon

U kunt zich opgeven voor 20 april  a.s.

Tel: 010-4794110 of per email: [email protected]

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.