Jubileumjaar voor oliebollenbakker bij Keizerswaard

De gebakkraam van de familie Reemers aan het Keizerswaard staat er weer. In de volksmond gewoon de olliebollenkraam! Op zaterdag 2 oktober mocht hij weer zijn oven aan zetten om die heerlijke goud bruine jongens te bakken en andere soorten gebak waaronder ook churro’s! Een maand eerder dan normaal. De gemeente Rotterdam gaf deze branche van ondernemers wederom eerder toestemming om hun waar aan de man te brengen tot zelfs in het volgende jaar 2022!

Om 8:00 uur zaterdagochtend ging het luik open en de lichten al aan bij Chris en Monique Reemers! Alles moet weer opgestart worden en we hebben afscheid genomen van het “beest”. Zo werd de oude oven genoemd die na jaren van trouwe dienst onlangs vervangen werd. Schoondochter Corrisa staat bij voor de verkoop! Alles moet dus weer zijn draai krijgen nadat de nieuwe oven is ingebouwd in de grote kraam die voor het winkelcentrum van Keizerswaard staat.

We begonnen dus 40 jaar geleden bij Keizerswaard , gaat Monique verder, toen in een veel kleinere kraam en we staan er nu nog met een veel grotere. Dat moet nog geweest zijn dat het Keizerswaard een open karakter had! We hebben in al die jaren dan ook meerdere locaties gekend, maar altijd aan deze zijde van het winkelcentrum gestaan. Herinneringen aan die verhuizingen zijn er nog wel. Zeker toen we tijdelijk aan de overzijde bij Zeezicht moesten gaan staan. De aansluiting voor de stroom en het water was er niet, maar gelukkig hadden we bij de gemeente een contactpersoon die de aansluitingen alsnog snel regelde!

Op de vraag of de ondernemer uit Brabant zijn 50-jarig jubileum gaat halen valt nog te bezien en of zij daar nog onderdeel van uitmaken? We worden een dagje ouder en de kinderen zullen de gebakkraam over gaan nemen in de toekomst verklapte Monique! Dus die 50 jaar gaan we zeker wel halen.

Om dit heugelijke feit van 40 jaar te vieren komt er naar de klanten een kortingsactie aan, en vanaf 31 oktober kan men ook nog voor een oliebol terecht op de zondagen. Ook dan gaan de luiken open aan de Groeninx van Zoelenlaan bij het Keizerswaard vanaf 12:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.