Beverwaard krijgt nieuw afvalbeleid in 2022

Vandaag viel er bij bewoners (misschien nog niet bij iedereen) een brief in de bus over het nieuwe afvalbeleid wat volgend jaar 2022 wordt ingevoerd in de Beverwaard!

Daaruit valt op te maken dat een aantal bewoners, die een voor of achtertuin hebben, met drie kliko’s te maken krijgen door dit nieuwe beleid. Er komen twee geheel nieuwe kliko’s van 240 liter elk, één voor papier en één voor restafval. Daarnaast komt er een derde bij van 140 liter voor groente, fruit, etensresten en tuinafval. Alle oude huiscontainers worden dus vervangen.

Het verschil zit hem in de bewoning hoeveel containers men krijgt. Op de website van de gemeente staat het volgende te lezen: Niet alle bewoners zamelen gfe+t apart in. Bij hoogbouw, zoals galerijflats, portiekwoningen of appartementen (of andere woningen zonder voor- of achtertuin) is geen ruimte voor een huiscontainer voor gfe+t. Vanaf 2021 wordt het voor deze bewoners wijk voor wijk mogelijk groente, fruit en etensresten (gfe)te scheiden. Bij hoogbouwwoningen plaatsen we containers voor gfe op straat. Bewoners krijgen hierover tijdig informatie. Op de website van de gemeente Rotterdam kunt u meer lezen over het nieuwe afvalbeleid.

Brontekst en foto: Gemeente Rotterdam

3 antwoorden op “Beverwaard krijgt nieuw afvalbeleid in 2022”

  1. Dus we hebben een voor en achtertuin die we vol mogen gooien met die containers, moet dus planten eruit halen om plaats te maken! Tjee wat word mijn tuintje gezellig nu!! Plus al dat ongedierte die we straks dubbel zoveel krijgen

  2. En ik maar denken dat mijn tuin ook inderdaad mijn tuin was. Nu gaat de gemeente bepalen wat ik in MIJN tuin moet plaatsen. In dat geval wil ik ook dat de gemeente een deel van mijn hypotheek betaald. 😡

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: