Drie gezonde populieren gaan gekapt worden aan de Molecatensingel.

Populieren worden misschien gekapt
Populieren worden misschien gekapt

De drie populieren aan het begin van de Molecatensingel gaan als het aan de gemeente ligt gekapt worden. De bomen veroorzaken overlast doordat de trottoirtegels door de boomwortels worden opgedrukt. Het voetpad dat alleen bestemd is voor voetgangers en fietsers sinds kort, ligt er inderdaad niet fraai bij. (zie foto)

Het valt niet te ontkennen dat daar wat aan gedaan moet worden, en als het aan de Bomenridders ligt gaan de bomen niet gekapt worden, maar moet het voetpad en de trottoirbanden weer recht gelegd worden. Zij vinden dat de gemeente weer naar het makkelijkste middel grijpt om de bomen te kappen. De drie populieren bomen hebben een waarde van rond de € 2.500 per stuk. Ze vragen dan ook af wat goedkoper is, kappen of her-bestraten. Tevens hebben de bomen ook een belevingswaarde maar vooral ook een ecologische waarde. Of er aan de kap een herplant verplichting is gekoppeld is niet duidelijk of bekend.

Slecht voetpad, Molecatensingel
Slecht voetpad, Molecatesingel

De ingrepen in het verleden aan de bomen hebben er voor gezorgd dat de boomwortels nu aan het voetpad omhoog komen. Als dit niet was gedaan hadden de takken te dicht bij de woningen gekomen, dus eigenlijk is het een gevolg van. Zware voertuigen van de ophaaldienst hebben ook waarschijnlijk bijgedragen aan het nu slecht bijliggende voetpad aan de Molecatensingel. Saillant detail is dat vanmiddag de singels schoon zijn gemaakt, en een shovel heeft gezorgd voor gebroken trottoirtegels.