Inspectierapporten brandveiligheid panden in Beverwaard onvolledig

Voormalig schoolpand nu bewoond
Voormalig schoolpand nu bewoond

Een landelijke primeur voor Rotterdam. Honderden inspectierapporten van de brandweer worden openbaar gemaakt via het internet. Het gaat onder meer om rapporten over de brandveiligheid van cafés, scholen, musea, stadions en kinderdagverblijven.

“We hebben met deze site twee doelen voor ogen”, vertelt Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. “Ten eerste willen we dat burgers zelf kunnen kijken of een plek brandveilig is.”

Voor de Beverwaard is een virtuele overzicht kaart, die op de website van Rijnmondveilig.nl is te zien, onvolledig. Op deze kaart staan drie horeca gelegenheden op vermeld, en een kinderdagverblijf aan de Oude Watering en Stapelenerf. De horeca gelegenheid aan de Beesdestraat en aan de Beverwaardseweg ontbreken. Dit geldt ook voor alle scholen die zich in de Beverwaard bevinden, en de buitenschoolse opvang aan de Keverborgstraat en Oude Watering, om maar even een zijstraat te noemen. Ook wordt de speeltuin de Stormpolder genoemd, en deze wordt vermeld als horeca gelegenheid?

Het pand van de Barkentijn gelegen aan de Oude Watering, die vorig jaar werd gesloten, word ook niet vermeld. Het vreemde hier aan is dat het schoolpand nu door studenten wordt bewoond via het beheerbedrijf Camelot. Deze website berichtte daar al eerder over. Camelot creëert ruimte voor bewoning of werkplekken in panden die leeg staan. In dit geval is de gemeente de eigenaar van dit pand. Of dit pand gekeurd is op brandveiligheid en of het geschikt is voor bewoning valt niet te zien op de website van Rijnmondveilig.nl. Bewoners in die betreffende omgeving wisten niets van de bewoning door studenten die sinds een halfjaar plaatsvindt!

Kortom de vraag is nu waarom het overzicht onvolledig is, want ook het wijkgebouw de Focus staat er niet op vermeld, en dit staat er toch al heel wat jaartjes in de wijk Beverwaard. Hoe is het met die panden gesteld die niet zijn vermeld. Zijn deze wel veilig genoeg? Zijn alle blusmiddelen, brandslangen, en ontruimingsplannen wel in orde. Saillant detail is dat bewoners nu kunnen in zien via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) hoe het gesteld is met de brandveiligheid van de panden in hun omgeving. Voorlopig is het rapport dus onvolledig in de Beverwaard!

 

 

1e twee alinea’s afkomstig van website RTV Rijnmond

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.