Verdwijnt Thuis op Straat uit IJsselmonde?

De gebiedscommissie moest afgelopen dinsdag én donderdag besluiten over aanvragen van Thuis op Straat voor de inzet in Hordijkerveld. Wij steunden die aanvragen, maar helaas is anders besloten.

De gebiedscommissie was van oordeel dat het hier vooral ging om een subsidieaanvraag van een reguliere welzijnsorganisatie en dat de kosten een té hoge aanslag zouden betekenen op het budget voor de gebiedscommissie.

Ondanks deze op zich goede argumenten wilden wij positief adviseren over de aanvragen. Wij wilden TOS eenmalig uit ons budget geld geven. Er was een goede kans dat zij in het komend jaar alsnog andere geldgevers zouden kunnen vinden. TOS krijgt in andere gebieden wel subsidies. TOS is vertrouwd in IJsselmonde, ze kennen de jeugd en de bewoners in de buurt. Zij steunen TOS dan ook.

Bovendien is in Hordijkerveld de afgelopen tijd veel te doen geweest over veiligheid. Wij vinden dat veilig buiten kunnen spelen van kinderen en tieners belangrijk is. Het hoort minstens zo goed bij de sociale veiligheid als cameratoezicht.

De inzet van TOS met alle activiteiten zou naar schatting evenveel kosten als twee camera’s die toezicht houden. Wij denken dat het voor de veiligheid van jeugd én bewoners beter zou zijn activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Een deel van aanvraag zal in 2015 opnieuw aan de commissie worden voorgelegd. Wij zullen ons dan ook in de komende periode inzetten om activiteiten van TOS in IJsselmonde alsnog mogelijk te maken.

Bron via Facebook PvdA-GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.