Nieuwe bewoners in voormalig schoolpand Oude Watering

Voormalig schoolpand nu bewoond
Voormalig schoolpand nu bewoond

Het voormalige schoolpand van de Barkentijn aan de Oude Watering 10, wordt al sinds enige tijd bewoond. Het pand was overbodig geworden i.v.m. het te weinig aantal leerlingen in 2013 (lees). Lang heeft het dus niet leeg gestaan, want voor de zomervakantie dit jaar werd het pand betrokken door studenten.

Het pand wat toebehoort aan het OBR (Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam) heeft het leegstand beheer-advies bedrijf Camelot in de arm genomen. Zij hebben een aanbod van woon- en werkruimte op basis van tijdelijke (huur)contracten of bruikleenovereenkomsten (antikraak). Zij doen dit door geheel Nederland, en zelfs in Europa. Dit kan in een voormalige school, woning, klooster, kantoorkolos of fabriekshal zijn, en dit tegen lage kosten. Het betrekken van het voormalige schoolpand van de Barkentijn blijkt dus een uitkomst voor de studenten die daar nu wonen.

Het is wel jammer dat de bewoners in de nabije omgeving niet op de hoogte zijn gebracht, dat zij nieuwe buren kregen. Dit blijkt namelijk uit navraag, maar zijn niet tegen de bewoning. Het is beter dan dat het pand straks jaren leeg staat of verpaupert.

Of er een nieuwe vergunning is afgegeven voor de tijdelijk bewoning is ook niet bekend, zowel bij de gemeente als bij een van de gebiedscommissie leden van IJsselmonde wist men van niets. Normaal gesproken heeft dit te maken met allerlei voorschriften die getoetst worden door bijvoorbeeld een brandweer of het pand veilig is om er in te wonen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.