IJzeren muur van duwbakken verpest straks uitzicht over de Maas bij eiland?

Nieuwe aanlegplaatsen bij eiland van Brienenoord

Wie nu over het eiland van Brienenoord loopt ziet dat men op de Maas langs het eiland bezig is met het realiseren van 5 aanlegplaatsen voor duwbakken.

Volgens een woordvoerder van van het Havenbedrijf wordt deze plaats al jaren lang gebruikt als ankerplaats voor duwbakken, en dat klopt! Maar de aanlegplaats bestreek maar een kleine gedeelte op de rivier voor het eiland waar eb en vloed heerst. Met de nieuwe aanlegplaatsen, met een lengte van circa 900 meter langs het eiland van Brienenoord, wordt de veiligheid verbeterd, maar het uitzicht wordt hier straks behoorlijk door verpest!

“Duwbakken zijn zo groot en zwaar dat ze kunnen losbreken als ze voor anker liggen. Dat gebeurde wel eens bij het kenteren van het tij. Dat willen we niet hebben. De afmeervoorzieningen zijn in nauw overleg met de verschillende duwbakoperators tot stand gekomen, aldus het Havenbedrijf”.

“Per afmeerlocatie is plaats voor vijf duwbakken. De middelste afmeerlocaties zijn voor duwbakken van 76,5 tot 90 meter, de buitenste twee zijn voor duwbakken van 90 tot 110 meter. Tussen de afmeerlocaties zit minimal 110 meter ruimte”.

Op een zondag, zoals vandaag, en bij goed weer komen veel bezoekers op het eiland en strijken neer op de aanwezige zitbanken. Het zijn er niet zoveel. Juist kijkend vanaf een zitbankje met een blik op oneindig over de rivier geeft hen kennelijk dat rustgevende moment van de allerdaagse sleur midden in dit stuk stadsnatuur van Rotterdam. Scheepvaart van en naar Rotterdam die de stad al eeuwen welvaart heeft gebracht is kennelijk het mooiste om van te genieten? Het geruis van de auto’s op de Van Brienenoordbrug is dan verstomd, omdat het weekend is. Helaas verstomd daar straks het uitzicht over de Maas door een muur van ijzer die daar komt te liggen.

Eiland van Brienenoord

Zelfs een foto moment vanaf de oever van het eiland richting de Van Brienenoordbrug bleek nu al lastig te maken zijn zonder die aanlegsteigers te ontwijken. Laat staan als er straks die duwbakken er liggen. De afronding is eind september. Het uitzicht is voorgoed verstoord over de rivier!

Brontekst: Havenbedrijf Rotterdam, foto’s via Google en Beverwaardigheden.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.